FGC cedeix les seves instal·lacions per a la difusió d’accions socials

·L’ONG Pallapupas fa ús des d’aquesta setmana del vestíbul Bergara de l’estació de Plaça Catalunya per presentar la iniciativa solidària “Un dia de nassos”

Dimecres, 7 de setembre de 2011
FGC cedeix habitualment els espais d’algunes de les seves instal·lacions a entitats de caràcter social que busquen una plataforma de difusió per als seus projectes i activitats. En aquest sentit, des de l’any 2006 l’adjudicació d’aquests espais es regulava mitjançant un conveni de col·laboració amb el Departament de Benestar i Família. D’ara endavant, però, serà Ferrocarrils de la Generalitat qui, autònomament, s’encarregarà de gestionar i coordinar els espais per a la promoció social de les ONG que així ho sol·licitin. Actualment, FGC disposa de 15 espais públics per oferir a les institucions interessades a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia,

Promoció social
Ferrocarrils de la Generalitat adjudica aquests espais amb la voluntat que les entitats socials puguin exposar i informar als usuaris de tren sobre els seus projectes i activitats. D’aquesta manera, FGC col·labora en la difusió de polítiques i accions socials que permeten a les institucions de caràcter social millorar la qualitat de vida de la població catalana. Les instal·lacions se cedeixen per un període màxim d’un mes a fi de garantir espai a totes les institucions que en sol·licitin. Tanmateix, un cop finalitzat el termini de cessió d’instal·lacions, les entitats poden demanar un altre espai a FGC. D’aquesta manera, Ferrocarrils facilita a les associacions arribar al màxim d’usuaris possibles.

Pallapupas a FGC
Actualment, Ferrocarrils de la Generalitat ha cedit el vestíbul Bergara, a l’estació de Plaça Catalunya, a l’ONG Pallapupas. Durant aquest mes de setembre, l’ONG farà ús d’aquest espai per donar a conèixer la festa solidària “Un dia de nassos”, una iniciativa que vendrà entrades per a diferents espais d’oci a un preu especial i que tindrà lloc el proper 1 d’octubre. Amb els beneficis recaptats es contribuirà a fer possible el treball de Pallapupas com a associació dedicada al servei social.

Pallapupas treballa a hospitals i centres socio-sanitaris per millorar la qualitat de vida d’infants, joves i ancians malalts i per acompanyar-los en els processos mèdics amb la finalitat d’alleugerir-los. El seu equip de treball està format per dinamitzadors teatrals, actors i pallassos professionals.

El Tren Solidari
Enguany, FGC també s’implica directament en el desenvolupament d’accions de caire social. Un grup de treballadors de l’empresa ha engegat un projecte anomenat El Tren Solidari. La presentació del grup es produirà els propers 17 i 18 de setembre, durant la celebració del seu primer esdeveniment, una jornada lúdicoesportiva en benefici de les malalties minoritàries. Durant aquest primer any, els beneficis recaptats pel Tren Solidari aniran destinats a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística.

Ferrocarrils de la Generalitat participa de manera activa en aquesta iniciativa cedint espais publicitaris en les estacions i les unitats de tren i salvapantalles a les màquines expenedores de bitllets.