FGC estrena nous accessos a l’estació de Vallvidrera Superior

S’han obert nous passos d’entrada i de sortida a les andanes per posar fi als problemes d’accessibilitat que presentava l’estació
FGC continua adaptant la seva xarxa. Un dels accessos està reservat a les persones amb dificultats de mobilitat

Barcelona, 11 d’agost de 2011
Les obres de millora de l’estació de Vallvidrera Superior per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda (PMR) han finalitzat aquesta setmana. D’ara en endavant, amb la incorporació d’un nou pas convencional de sortida, les persones amb dificultats de mobilitat podran gaudir d’un pas exclusiu d’entrada i sortida, situat a peu de carrer de l’estació. A més, els usuaris d’FGC podran tornar a fer ús de l’ascensor de l’estació, que ha estat fora de servei durant les obres.

Amb aquests nous passos d’accés i de sortida a les andanes del funicular a l’estació de Vallvidrera Superior, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya facilita l’accessibilitat dels usuaris en general i, en especial, de les persones amb mobilitat reduïda. Fins ara, la disposició de les barreres tarifàries feia que no hi hagués cap pas exclusiu per a persones amb dificultats de mobilitat i provocava la formació de cues.

Abans de les reformes, la majoria d’usuaris de l’estació accedien al recinte i en sortien utilitzant el pas reservat a persones amb modalitat reduïda, que estava situat a peu de carrer i era molt més visible i còmode que els passos convencionals, ubicats a l’interior del vestíbul. Aquest mobiliari, però, no havia estat dissenyat per ser l’únic pas de l’estació i sovint es produïen conflictes de fluxos i cues, que complicaven l’entrada i la sortida a l’estació i feien perdre temps als usuaris.

A més, la intensiva freqüència d’ús d’aquest pas d’accés provocava molt sovint avaries a la màquina i, conseqüentment, obligaven a deixar les portes constantment obertes i a tenir-hi un agent per evitar el frau.

Aquesta acumulació de problemes i incidències s’ha resolt satisfactòriament amb l’obertura d’un nou accés convencional al Carrer de les Alberes i un altre d’exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda al costat de l’ascensor. Finalment, s’ha reconvertit l’antic accés de PMR en dos passos convencionals de sortida i se n’ha instal·lat un altre al costat de l’ascensor.