FGC finalitza amb èxit el Pla Alternatiu de Transport pel tall a la línia R2 de Rodalies

• Entre els dies 4 i 27 d’agost, FGC ha registrat un trànsit de 671.153 viatgers entre les estacions de Plaça Espanya i Gornal, que representen un increment del 147% en comparació amb l’any 2010.
• El dispositiu de reforç ha funcionat sense cap incidència destacable.
• Per l’estació de Gornal han passat en aquests 23 dies un total de 232.371 persones, el que suposa un increment del 619%.
• Mesures com l’augment de les circulacions i la capacitat dels trens o la remodelació de l’estació de Gornal han fet possible el bon funcionament del pla.
• A partir d’avui, FGC recupera els seus horaris habituals.

Barcelona, 28 d’agost de 2011
Ahir dissabte 27 d’agost, es va donar per finalitzat el Pla Alternatiu de Transport que, des del passat 4 d’agost, reforçava el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) davant del tall de la línia R2 de Rodalies de Catalunya. Durant els 23 dies en què ha estat operatiu, el dispositiu s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat i senes registrar cap incidència destacable.
Concretament, el pla aplicat fins ahir reforçava fins al doble del que sol ser habitual la capacitat dels trens i afegia dues circulacions de tren addicionals entre les 7h i les 9h del matí els dies feiners, i entre les 17h i les 20h els dissabtes i festius. A més, es va remodelar l’estació de Gornal (a la línia d’FGC Llobregat-Anoia) per tal que pogués absorbir un volum de fins a 40 mil persones cada dia. Totes aquestes mesures, sumades al reforç de la senyalització i de l’atenció personalitzada al client, han facilitat el transbordament dels viatgers entre l’estació de Bellvitge de Rodalies i la de Gornal d’FGC, tot minimitzat així les molèsties que el tall de la línia R2 podia causar als usuaris.
Amb la finalització del dispositiu de reforç, els trens d’FGC recuperen els seus horaris habituals.
El Pla Alternatiu, en xifres
Les dades registrades corroboren l’èxit d’aquest dispositiu de reforç dissenyat per FGC. Des del 4 d’agost fins ahir, FGC ha registrat un trànsit de 671.153 viatgers entre les estacions de Plaça Espanya i Gornal, fet que suposa un increment del 147% en comparació amb l’any 2010. En concret, han passat per l’estació de Gornal un total de 232.371 persones, un 619% de viatgers més que els mateixos dies d’agost de l’any 2010. Per la seva banda, l’estació de Plaça Espanya, amb un total de 438.782 persones, ha registrat un augment del trànsit de passatgers del 83% durant aquests 23 dies de tall ferroviari.
El dia de més moviment de viatgers va ser el 4 d’agost, amb un trànsit de 35.666 viatgers entre les estacions afectades.