L’Ajuntament desactiva el Pla d’Emergència Municipal per Insuficiència Drenant

Des de les 20.28 hores d’aquest dissabte, Protecció Civil de Barcelona manté desactivat el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Insuficiència Drenant que s’havia activat en fase d’alerta a la tarda a causa de les fortes pluges. L’aiguat ha provocat afectacions a la xarxa de transport i inundacions en baixos, entre d’altres. Bombers de Barcelona ha rebut més de 250 avisos i ha realitzat més de 60 sortides.

Protecció Civil de Barcelona ha desactivat a les 20.28 hores la fase d’alerta del Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Risc d’Insuficiència Drenant a la ciutat que s’havia activat a les 17.17 hores a causa del fort episodi de pluges que han caigut sobre la capital catalana.

L’aiguat ha provocat incidències que han comportat afectacions a diversos punts de la ciutat i també a la xarxa de transports.

Més de 250 avisos a Bombers i 60 sortides
Bombers de Barcelona ha atès més de 250 avisos i ha realitzat més de 60 sortides, bàsicament per arbres caiguts (una cinquantena d’arbres), inundacions a baixos, afectacions al clavegueram, instal.lacions elèctriques i reconeixements tècnics (façanes, cobertes).

No s’ha permès l’accés a una part del complex lúdic del Maremagnum com a mesura de prevenció, a causa d’unes obres que s’estaven fent a la coberta.

També, Bombers de Barcelona ha realitzat un rescat a tres pescadors que s’havien refugiat a l’espigó de l’Hotel Vela quan s’ha iniciat la tempesta. La Guàrdia Civil també ha intervingut amb un vaixell que s’ha vist sorprès per la pluja davant d’aquest punt de la costa.

Afectacions viàries
L’aiguat ha comportat afectacions viàries a algunes de les principals vies de la ciutat i a diversos punts de la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt. En aquesta última via s’ha hagut de tallar la circulació en sentit Llobregat a l’alçada de la Guineueta des de les 18.08 hores.

També s’ha desviat la circulació a l’Avinguda de la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’alçada de la Plaça Espanya i a l’Avinguda Litoral a l’alçada de la Plaça dels Voluntaris. Al Passeig de Colom hi ha hagut talls puntuals de trànsit per arbres caiguts a la calçada. Pel que fa a la xarxa semafòrica, 12 cruïlles han tingut afectacions.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament ja han iniciat les tasques de retirada d’arbres de la via pública i neteja dels embornals per normalitzar la situació als carrers de la ciutat.

Afectacions als transports
L’estació de Paral.lel de la Línia 2 i la Línia 3 de la xarxa de metro de Barcelona s’ha vist afectada per les fortes pluges. La tempesta també ha comportat el tancament de diversos accessos a l’estació de Tetuán (L2) i a l’estació de Sagrada Família (L5).

Per altra banda, la circulació de trens de RENFE ha estat tallada entre Sants Estació i Passeig de Gràcia, per filtracions d’aigua a la via a partir de les 16.16 hores tot i que el servei ja ha estat restablert.

Els tramvies del Trambaix i el Trambesós funcionen amb normalitat després d’haver patit alguns retards durant el moment de més intensitat de la tempesta.

Tempesta d’estiu
La tempesta que ha caigut aquesta tarda a la ciutat ha estat d’una gran intensitat i ha comportat una precipitació mitjana de 30,4 l/m2. El punt on ha plogut més ha estat a l’àmbit de la Zona Franca on s’han recollit 58,6 l/m2, seguit de l’Eixample amb 45 l/m2, Vall d’Hebrón amb 44,3 l/m2 i Sants amb 44,4 l/m2.

Els dipòsits pluvials s’han omplert a un 50% de mitjana. Els que més aigua han recollit han estat el de l’Escola Industrial (84%), el d’Urgell (78%) i el de Joan Miró (74%).