La tuneladora de l’L9/L10 de Zona Franca reprèn la marxa

Estat de les obres a l’estació de Collblanc
La tuneladora que perfora el tram del ramal de l’L9/L10 de Zona Franca, ha reprès la marxa, un cop finalitzats els treballs de manteniment que s’han dut a terme a l’alçada del carrer Radi. La màquina, que va començar a perforar des del pou de Ronda Litoral a principis de gener del 2009, ha excavat uns 2 quilòmetres i s’espera que completi els 250 metres restants fins a la propera estació, Ildefons Cerdà, aquest agost.

La tuneladora que perfora el tram entre el viaducte de la Zona Franca i el pou Bifurcació, ha reprès la marxa, una vegada s’han completat els treballs de manteniment a l’alçada del carrer Radi, proper a la Gran Via, per posar a punt la màquina perquè pugui continuar avançant.

Aquesta màquina va començar a perforar aquest tram del ramal de Zona Franca des del pou d’atac de Ronda Litoral el gener del 2009 i ha excavat uns 2 quilòmetres. Ara, continuarà avançant fins a la propera estació, Ildefons Cerdà, situada a uns 250 metres des del punt on s’ha fet el manteniment. Després quedarà poc més d’un quilòmetre per completar el túnel fins a arribar al pou de bifurcació de Gornal. Així, la tuneladora haurà excavat tot aquest subtram de 3,2 km que, sumats als 4,1 km del tram en viaducte, fan els 7,3 km totals que conformen aquest ramal.

D’aquesta manera, l’L9/L10 arribarà a l’àrea sud de Barcelona, donant accés a l’aeroport del Prat, el nucli urbà del Prat, la Fira de Barcelona, la Ciutat Judicial i la Zona Franca l’any 2014. Els usuaris d’aquesta infraestructura podran arribar al centre de la ciutat de Barcelona gràcies als intercanviadors de Collblanc (L5), la Torrassa (L1 i, en el futur, Rodalies), el Prat estació (Rodalies i altres serveis operats per Renfe) i Europa /Fira (FGC).

La tuneladora, de 12 metres de diàmetre, va perforar abans el túnel del ramal de Badalona, entre Gorg i el pou de la plaça de les Havaneres (5,4 km), i un cop el va completar, la màquina es va desmuntar i traslladar al pou d’explotació de Ronda Litoral.

Avanç L9/L10
En total, ja s’han construït 43 km dels 50 km de línia previstos, la qual cosa suposa el 85% del total. Concretament, ja s’han executat íntegrament 3 dels 4 ramals de la línia: el de l’aeroport de Barcelona, el de Badalona i el de Santa Coloma de Gramenet. També s’ha executat la part de viaducte del ramal de la Zona Franca i amb la tuneladora que ara arrenca es completarà també aquest ramal. Pel que fa a les estacions, hi ha 11 en servei entre La Sagrera, Gorg i Can Zam, i 39 més en execució. Les més avançades són les del tram I.