L’Ajuntament de Barcelona defensa davant Foment una proposta de consens per a l’accés a la nova terminal del Port

El tinent d’alcalde d’Urbanisme i Infraestructures, Antoni Vives, i el secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, acorden crear una comissió bilateral per fer un seguiment permanent dels projectes estratègics i de les inversions del Ministeri a Barcelona

El tinent d’alcalde d’Urbanisme i Infraestructures, Antoni Vives, ha plantejat al secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, una proposta de consens per garantir l’accés ferroviari provisional a la nova terminal de contenidors del moll Prat del Port de Barcelona, que estarà operativa d’aquí a un any. El tinent d’alcalde s’ha mostrat satisfet de la primera trobada que ha mantingut aquest migdia amb el secretari d’Estat al Ministeri de Foment, a Madrid.

Antoni Vives ha explicat “que hem vingut a posar sobre la taula una posició de consens òptima i que satisfaci a tothom, Port, Zona Franca, Adif, Generalitat i Ajuntament de Barcelona, i que garanteixi que d’aquí a un any hi haurà sortida ferroviària de mercaderies”. El tinent d’alcalde ha afegit que “la solució provisional sembla òptima per a tothom, garanteix la operativitat del Port i de la Zona Franca i farà possible que s’implementi aviat”. Segons ha explicat Vives, “el secretari d’Estat s’ha mostrat decidit a tirar endavant la proposta plantejada per Barcelona recollint les diferents alternatives ferroviàries de connexió de la terminal de Hutchison amb la xarxa d’Adif que hi ha sobre la taula”.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme i Infraestructures ha remarcat que en aquesta primera trobada amb Víctor Morlán “s’ha parlat de la necessitat estratègica de tirar endavant els accessos ferroviaris definitius que garantiran la plena operativitat del Port i la Zona Franca”.

Antoni Vives ha anunciat que de la reunió també n’ha sortit el compromís d’ambdues parts de crear una comissió permanent, encapçalada pel secretari d’Estat i pel tinent d’alcalde, que farà un seguiment permament dels projectes estratègics i de les inversions del Ministeri de Foment a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Respecte la futura estació intermodal de La Sagrera, Vives i Morlán s’han compromès a estudiar en futures trobades vies de col•laboració i de finançament public-privat que garanteixin la viabilitat de la totalitat del projecte.