Alteracions en el servei ferroviari pel temporal de pluja

• Les incidències afecten parcialment el servei de les línies R1, R2, R3 i R11 i trens de Llarga Distància

Barcelona, 30 de juliol de 2011
El temporal de pluja i vent que aquesta tarda està afectant diversos punts de les comarques de Barcelona ha provocat diverses afectacions en el servei ferroviari.

La primera incidència registrada s’ha produït sobre les 16,20 hores quan s’ha detectat una manca de tensió a la catenària en el trajecte Mataró-Arenys de Mar. Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins aquest punt observant danys en uns 250 m del fil de contacte i d’altres elements del sistema d’electrificació en una via i en una longitud de 50 m en l’altre via. Per aquest motiu, s’ha interromput la circulació entre aquestes dues estacions.

Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera en el tram afectat pels trens de la línia R1 (L’Hospitalet de Llobregat – Maçanet Massanes per Mataró).

Pel que el servei es prestarà de la següent manera:
– L’Hospitalet de Llobregat – Mataró. Servei habitual en tren
– Mataró – Arenys de Mar. Servei alternatiu per carretera
– Arenys de Mar – Maçanet Massanes. Servei habitual en tren

Derivat d’aquesta incidència, dos trens de Rodalies han estat evacuats i els viatgers han pogut continuar el seu viatge fins a destinació.

D’altra banda, des de les 17.25 hores es troba interrompuda la circulació ferroviària entre Barcelona Sants i Passeig de Gràcia, per acumulació d’aigua a les vies. Aquesta incidència afecta el servei de les línies R2 sud, R2 nord, R11 i i serveis Regionals amb sortida d’Estació de França.

Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers, s’ha establert la següent programació:
– R2 sud (Sant Vicencç de Calders – estació de França per Vilanova): Inicia i finalitza el seu recorregut a Sants. Els viatgers disposen dels serveis de les línies L3 i L5 de Metro
– R2 nord (Maçanet – Aeroport per Granollers Centre): Inicia i finalitza el seu recorregut a Sant Andreu Comtal, on els viatgers poden continuar el seu desplaçament en la línia L1 de Metro
– R11 (Portbou – Barcelona per Girona): Trens desviats pel túnel Plaça de Catalunya

D’altra banda, a les 18:15 hores s’ha produït una incidència per manca de tensió a la catenària a Sant Adrià de Besòs i que afecta al trajecte fins a Premià de Mar per la via general dos.

Per últim, s’han produït afectacions als sistemes de senyalització en diversos punts entre Les Franqueses i Vic de la línia R3, el que provoca retards en la circulació  ferroviària perquè, per raons de seguretat, és necessari realitzar les operacions de pas de trens de forma manual.

Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins els diferents punts per tal de fer les tasques necessàries per a restablir el servei amb plenes condicions de seguretat.

Renfe i Adif estan informat d’aquesta incidència a través de megafonia de trens i estacions, servei Transmet i SMS, així com als telèfons d’informació 900 41 00 41 i 900 320 320, i als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.