FGC signa un acord amb CENIT per potenciar la millora continua en la gestió del transport ferroviari

• L’acord entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre d’Innovació del Transport (CENIT) tindrà una vigència de quatre anys

Barcelona, 31 de maig de 2011
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el director del Centre d’Innovació del Transport, Francesc Robusté, han signat el conveni de col·laboració entre FGC i CENIT, amb l’objectiu de treballar en processos eficients i eficaços de gestió del transport ferroviari.

Aquest acord respon a la voluntat d’FGC de reforçar la seva aposta per la innovació i la recerca, principalment mitjançant la promoció de programes de desenvolupament que aportin nous impulsos a la seva pròpia activitat i al sector ferroviari en general.
En aquest sentit, FGC aposta per una clara implicació en la R+D+i ferroviària amb una visió internacional a llarg termini i d’acord amb els seus interessos empresarials. Es tracta en definitiva d’identificar, valorar la viabilitat, i en el seu cas, portar a terme les actuacions encaminades a aconseguir una millora en el coneixement i els processos de gestió aplicables al context de l’explotació dels serveis ferroviaris prestats per FGC, així com de la gestió de la infraestructura.

L’acord ha de permetre dissenyar un ventall d’eines i mètodes que de forma anticipada facilitin la informació i el coneixement precisos per millorar l’eficiència en la planificació dels serveis ferroviaris, així com assolir uns resultats empresarials òptims, racionalitzar els recursos i mitjans assignats a cada servei i millorar la imatge de marca d’FGC a nivell nacional i internacional.

Les sinèrgies que es puguin establir recíprocament entre FGC i el CENIT, ajudaran a transmetre el coneixement acumulat ja sigui d’ordre pràctic com científic i analític entre les dues organitzacions.