Aquest dijous el president d’FGC, Enric Ticó, ha signat el contracte consorci que garanteix la participació d’FGC en el projecte.

FGC i el Metro de Londres participaran en un projecte de la Unió Europea de millora del sistema d’evacuació d’estacions.
L’empresa rebrà 215 mil euros de subvenció de la Unió Europea per la seva participació en l’anomenat ‘Projecte Getaway’, una quantitat que cobreix el 75% de la inversió prevista.

Barcelona, 16 de juny de 2011
Aquest dijous el president d’FGC, Enric Ticó, ha signat el contracte consorci per la participació d’FGC en l’anomenat ‘Projecte Getaway’, un estudi subvencionat per la Unió Europea que té com a finalitat millorar el sistema d’evacuació a les estacions de tren.

El projecte, liderat per la consultora britànica British Maritime Technology, també compta amb la participació del Metro de Londres i la Universitat de Greenwich entre els impulsors.

Objectiu
L’objectiu d’aquest estudi és el de millorar l’encaminament en l’evacuació d’estacions, tant de superfície com soterrades. Es tracta de superar les limitacions de la senyalització d’evacuació estàtica arran d’uns estudis recents que certifiquen que aquest tipus de senyalització resulta invisible pel 60% dels usuaris.

El projecte té la finalitat de treballar en la construcció d’un sistema més dinàmic que aprofiti la tecnologia punta per regular l’evacuació a les estacions afectades. Això serà possible mitjançant l’aplicació de sistemes intel·ligents de càmeres de TV i d’altres automatismes activats a partir de sistemes avançats de detecció d’incendis o d’aglomeracions.

Les instal·lacions d’FGC, així com també les del Metro de Londres, serviran de banc de proves per validar el sistema desenvolupat. Es tracta de comprovar sobre el terreny i en sistemes ferroviaris reals l’efectivitat real del projecte.

Subvenció de la Unió Europea
El projecte ‘Getaway’ està subvencionat amb un total 2.161.722 euros per la Unió Europa, uns diners que es distribueixen entre les diferents empreses participants. D’aquests, la subvenció que correspondrà a FGC serà concretament de 215 mil euros, una quantitat que cobreix el 75% de la inversió de la companyia en el projecte.

Terminis
La durada del projecte és de 3 anys a partir de la signatura del contracte final entre l’empresa que lidera el projecte, British Maritime Technology, i la Unió Europea, que està prevista pel proper mes de setembre. De moment les diferents empreses implicades, entre les quals es troba FGC, han signat el contracte consorci de compromís amb el projecte i han acordat una inversió global de 3 milions d’euros per desenvolupar-lo.

La reunió inicial del projecte es portarà a terme el proper mes de novembre i FGC figura entre els candidats per acollir aquesta trobada a les seves instal·lacions.