Un tren de Rodalies encalça un Trenhotel sense viatgers a prop de l’estació de Clot i provoca el descarrilament dels dos primers cotxes del tren

•    Els 70 viatgers del tren de Rodalies han estat evacuats per Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i personal de Renfe a les 10.50 hores.
•    La incidència ha provocat 18 ferits lleus, dels que 16 han estat evacuats a centres mèdics.
•    Aquesta incidència afecta la circulació de la línia R1 de Rodalies de Catalunya. Els trens direcció Blanes/Maçanet Massanes circulen desviats per Passeig de Gràcia amb una oferta de tres trens per hora i sentit
•     Renfe i Adif han desplaçat tècnics i maquinària especialitzada per realitzar les operacions necessàries per al restabliment del servei.

Barcelona, 28 d’abril de 2011
A les 9.49 hores el tren de Rodalies Molins de Rei (9.13h) – Mataró (10.18h) ha encalçat un Trenhotel sense viatgers a prop de l’estació de Clot. Aquesta incidència ha provocat el descarrilament dels dos primers cotxes del tren de Rodalies. Tècnics de Renfe i Adif  s’han desplaçat al punt amb maquinària especialitzada per tal de realitzar  les tasques d’encarrilament del tren.

A les 10.50 hores, els 70 viatgers del tren de Rodalies han estat evacuats per Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i personal de Renfe, 16 viatgers han estat traslladats a centres mèdics per ferides lleus i uns altres dos han rebut l’alta mèdica a la mateixa estació.

Com a conseqüència d’aquesta incidència els trens de la línia R1 direcció nord  circulen desviats per Passeig de Gràcia, pel que no efectuen parada a Plaça Catalunya i Arc de Triomf. D’altra banda, des de les 12.30 hores,  els trens de la R1 d’entrada a Barcelona recuperen el seu recorregut habitual per les estacions d’Arc de Triomf i Plaça Catalunya.

Per tal de minimitzar l’afectació al servei, es redueix l’oferta de trens de la línia R1 a tres per hora i sentit. A més els trens de la línia R2 Granollers Centre-Castelldefels no presten servei.

S’ha reforçat el personal d’atenció i informació al client a les estacions afectades per tal d’orientar i encaminar els viatgers.

Adif i Renfe han obert una investigació per determinar les causes de la incidència.

Renfe i Adif estan  informant d’aquesta incidència a través de megafonia de trens i estacions, servei Transmet i SMS, així com als telèfons d’informació 902 41 00 41 i 902 320 320, i als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.