TMB amb la diada de Sant Jordi

· Carme Riera, Najat El Hachmi i altres autors reconeguts firmaran les seves obres a l’estand que s’instal·larà el dia 23 a l’estació d’Universitat.
· S’han presentat més de 3.000 narracions a la cinquena edició del concurs literari en línia, a través del lloc web relatscurts.tmb.cat.

Durant la tradicional diada de Sant Jordi són moltes les activitats i les iniciatives que se sumen a la festa del llibre i, com és habitual també, al llarg del proper dia 23 d’abril, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) portarà a terme un seguit d’accions per afegir-se a aquesta jornada.

Entre d’altres, cal destacar la instal·lació d’un estand a l’estació de metro d’Universitat, on escriptors com ara Carme Riera (d’11 a 12 h), Najat El Hachmi (d’11 a 12 h), Núria Roca (de 12 a 13 h), Juan del Val (de 12 a 13 h), Daniel Estulin (de 13 a 14 h), Sylvia de Béjar (de 17 a 18 h), Martí Gironell (de 17 a 18 h), Núria Esponellà (de 17 a 18 h), Carmen Amoraga (de 18 a 19 h), Rosetta Forner (de 18 a 19 h) i Juan Eslava Galán (de 18 a 19 h) firmaran exemplars dels seus llibres, editats per Booket i labutxaca. Aquest any, també es lliuraran exemplars gratuïts d’un llibre confeccionat amb la selecció dels relats presentats l’any passat en la quarta edició del Concurs de Relats Curts, amb el títol “Històries del bus i el metro”, editat per l’editorial Planeta i prologat per Alicia Giménez Bartlett.

Concurs de Relats Curts Online de TMB
Precisament entre les accions que TMB organitza amb la seva habitual voluntat de participació en les activitats ciutadanes, enguany cal destacar l’organització de la cinquena edició del Concurs de Relats Curts Online, una fórmula original i participativa perquè els ciutadans s’exercitin en l’escriptura i la lectura.

En aquesta cinquena edició del concurs, que ha estat
obert a tothom fins ahir, 14 d’abril, s’hi han presentat més de 3.000 narracions. A més, fins ara, el web relatscurts.tmb.cat ha registrat 43.000 visites i els relats s’han llegit un total de 48.000 vegades. Les narracions, d’una pàgina com a màxim, havien de tractar algun fet o alguna història relacionada amb el transport públic com a eix o com a escenari, i s’havien d’enviar per internet, des del lloc web creat especialment per al concurs. Aquesta activitat forma part de les diferents accions de la Primavera Cultural de TMB (primaveracultural.tmb.cat).

Els noms de les persones escollides de les diferents modalitats del concurs es donaran a conèixer més endavant en un acte de lliurament de premis.

Entrega de llibres per al projecte Donació Miranda 2011
El dia de Sant Jordi, a la mateixa estació d’Universitat, tothom que ho vulgui també podrà donar aquells llibres que ja no llegeix per al projecte Donació Miranda 2011, que té com a objectiu fer arribar llibres als presos espanyols que són a l’estranger.

Aquest projecte està propulsat per l’ONG Filòlegs sense Fronteres amb la col·laboració de Conductors Solidaris de Catalunya, una organització no governamental fundada per empleats d’autobusos de TMB.

Filòlegs sense Fronteres és una associació sense ànim de lucre formada per filòlegs i socis solidaris que té com a objectiu l’apropament de la llengua i de la literatura a les persones que, per qualsevol circumstància social o econòmica, no hi tenen accés.
Barcelona, 15 d’abril de 2011