RECORDATORI La nit del dissabte 16 al diumenge 17 d’abril, de 22.00 a 8.00 hores

Circulació en via única en el tram Montcada i Reixac – Sant Andreu Comtal per la posada en servei de la nova variant d’ample convencional

• Aquestes obres que executa Adif permetran alliberar espai per a la construcció de la Línia d’Alta Velocitat
• Per orientar i informar els viatgers, s’incrementarà el personal d’atenció al client i seguretat amb 12 persones distribuïdes a les estacions afectades

La nit del 16 al 17 d’abril, de 22.00 a 8.00 hores, els trens de la línia R2 Nord de Rodalies de Catalunya (Aeroport – Maçanet Massanes per Granollers Centre) i els serveis Regionals de l’R11 (Barcelona – Portbou per Girona) circularan en via única entre Montcada i Reixac i Sant Andreu Comtal per la posada en servei de la nova variant d’ample convencional a l’entorn del Nus de la Trinitat. Aquestes obres que executa Adif permetran alliberar espai per a la construcció de la Línia d’Alta Velocitat.

Aquesta modificació comportarà un increment del temps de viatge d’entre 10 i 15 minuts en aquests trens.

Així mateix, l’execució del treballs obliga a interrompre la circulació per les dues vies al tram Montcada – Sant Andreu Comtal entre les 00.30 i les 06.30 del diumenge 17 d’abril pel que es modifica el servei dels següents trens de l’R2 nord, que no prestaran servei entre Sant Andreu Comtal i Montcada i Reixac.
• Tren Granollers Centre 4.52– Aeroport 5.53
• Tren Granollers Centre 5.26 – Aeroport 6.27
• Tren Sant Celoni 5.35 – Aeroport 6.57
• Tren Vilanova 04.45 – Sant Celoni 06.28

En sentit sud:
Servei en tren Sant Celoni – Granollers – Montcada i Reixac
Els trens finalitzaran el seu trajecte a Montcada i Reixac, des d’on  els viatgers s’encaminaran fins a l’estació de Montcada i Reixac Manresa on disposaran dels serveis de les línies R4 i R7 de Rodalies per arribar a Barcelona.

En sentit nord:
Servei en tren Vilanova / Aeroport – Sant Andreu Comtal
Els trens finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Comtal. Els viatgers del tram afectat disposaran del servei de les línies R4 i R7 fins a Montcada i Reixac Manresa des d’on s’encaminaran fins a l’estació de Montcada i Reixac per tal de  continuar el seu desplaçament fins a destinació.

Amb l’objectiu d’orientar als viatgers, Renfe reforçarà el personal d’informació i atenció al client  a les estacions de Sant Andreu Comtal, Montcada i Reixac i Montcada i Reixac Manresa amb un equip de 12 persones.

Actuacions al Nus de la Trinitat
Adif està realitzant un intens esforç tècnic i humà per compatibilitzar l’execució d’aquests treballs amb el manteniment de l’explotació ferroviària, programant les actuacions amb l’objectiu de minimitzar les afeccions al servei de trens. Per aquest motiu, l’entrada en servei del nou traçat s’ha dividit en dues fases, que es desenvoluparan durant el mes d’abril.

La primera d’elles consistirà en la posada en funcionament de la via que habitualment utilitzen els trens que circulen en direcció Barcelona, i durant la segona es completaran els treballs en la via per la que circulan els trens direcció nord.

Adif està executant les obres per a la posada en servei de la nova variant d’ample convencional en l’entorn del Nus de la Trinitat, que s’inscriuen en la construcció de les noves infraestructures ferroviàries d’alta velocitat en aquest  sector de la ciutat de Barcelona.

Aquestes actuacions s’inclouen en la construcció dels trams La Sagrera-Nus de la Trinitat i Nus de la Trinitat-Montcada de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

La posada en servei del nou traçat de la línia d’ample convencional Barcelona-Portbou permetrà alliberar l’espai necessari per executar la infraestructura d’alta velocitat entre els tallers de manteniment de trens, en l’entorn del Passeig de Santa Coloma, i l’anomenada Bifurcació Aigües, en les immediacions del Nus de la Trinitat.

Gràcies a aquesta actuació, es pretenen garantir les circulacions d’ample convencional durant la construcció del traçat de la Línia d’Alta Velocitat en aquest sector.

Per a més informació els clients poden consultar a estacions, personal d’informació i atenció al client, telèfons 902 320 320 i 902 41 00 41, així com a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.
Barcelona, 15 d’abril de 2011