Servei alternatiu per carretera entre Arenys de Mar i Pineda de Mar el 12 i 13 de març

Adif inicia la construcció del pas inferior per a vianants de l’estació de Canet de Mar (Barcelona)
• S’invertiran més de 2 milions d’euros en la millora de la seguretat i l’accessibilitat
• Per orientar i informar els viatgers, s’incrementarà el personal d’atenció al client i seguretat amb 19 persones distribuïdes a les estacions afectades

Adif inicia les obres de construcció del pas inferior per a vianants de l’estació de Canet de Mar, situada a la línia d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet de la Selva, per el que serà necessari dur a terme talls temporals de la circulació ferroviària durant el cap de setmana del 12 i 13 de març.

El projecte compta amb una inversió de 2.182.067,4 euros (IVA exclòs). El seu principal objectiu és l’augment de la qualitat del servei als clients de Rodalies, per la qual cosa, entre altres actuacions, es contempla la construcció d’un pas inferior dotat d’ascensors i escales.

Durant el cap de setmana del 12 i 13 de març, s’interromp la circulació ferroviària en el tram Arenys de Mar – Pineda de Mar. Amb objecte de facilitar la mobilitat dels viatgers entre les estacions de Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de mar, Calella y Pineda de Mar, Renfe activa un servei alternatiu per carretera que disposarà de 25 autobusos diaris per realitzar el trajecte. Així mateix, per orientar i informar els viatgers, s’incrementarà el personal d’atenció al client i de seguretat amb 19 persones distribuïdes per les estacions afectades.

El servei de la línia R1 de Rodalies de Catalunya es prestarà de la següent forma:

L’Hospitalet de Llobregat – Arenys de Mar: Servei en tren

Arenys de Mar – Pineda de Mar: Servei alternatiu per carretera (El servei d’autobusos es presta fins Pineda per facilitar l’estacionament dels mateixos)

Sant Pol de Mar –  Maçanet Massanes: Servei en tren

Obres de millora
L’execució del pas inferior es realitzarà a cel obert, mitjançant una estructura de murs i llosses de formigó armat, comportant: la retirada de parelles de via, balast, excavacions i buidats, col•locació de calaixos prefabricats i impermeabilització, compactació, muntatge d’andana prefabricada, descàrrega de balast i anivellació. Per realitzar aquestes operacions, és imprescindible tallar la via i la tensió en catenària.

El projecte de remodelació de l’estació de Canet, inclou, a més del pas inferior amb escales i ascensors que eliminarà el pas a nivell existent, actuacions en andanes, edifici de viatgers, accessos i aparcament.

En les andanes, es realitza la prolongació de l’andana situada al costat de l’edifici de viatgers fins arribar als 200 m de longitud i la demolició de l’andana central existent i la seva substitució per una altra nova, lateral, de 200 m de longitud i 6 m d’amplària.

Ambdues andanes se situaran així a una alçada de 68 cm respecte la cota de carril per ajustar-se a la configuració del nou material ferroviari que presta servei en aquesta estació. Així mateix, estaran dotades de marquesines de 80 m de longitud d’estructura d’acer laminat i coberta que afavorirà la lluminositat natural. Disposaran de paviments de granit antilliscant, amb franges diferenciades en altres  materials al costat dels extrems.

D’altra banda, i amb l’objectiu de facilitar el trànsit a les persones amb discapacitat, s’establiran recorreguts guiats des de l’exterior de l’edifici fins els punts d’embarcament d’escales i ascensors mitjançant la col•locació d’una franja especial de paviment.

El projecte inclou a més l’ampliació d’un magatzem tècnic i nous accessos a les instal•lacions d’Adif, la creació d’un aparcament exterior per bicicletes, i l’execució d’obres complementàries com canalitzacions, drenatges, sanejament, escomeses elèctriques i grups electrògens, instal•lacions de seguretat i protecció civil, il•luminació, etc. Així mateix, es regularitzaran les rampes d’accés a l’edifici de viatgers i es procedirà al tancament total de l’estació amb la reposició del tancament en el costat de la platja.

Aquest projecte s’emmarca en el conveni signat entre el Ministerio de Fomento, Adif i Seitt (Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre) per a la realització d’actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya, en el que s’inclouen inversions per a la modernització d’estacions i actuacions per a la millora de línies.

Per a més informació els clients poden consultar a estacions, personal d’informació i atenció al client, telèfons 902 320 320 i 902 41 00 41, així com a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es .

Barcelona 09 de març de 2011