Restriccions al trànsit per obres de l’Intercanviador d’Arc de Triomf

14/03/2011 Les obres de construcció de l’intercanviador d’Arc de Triomf obligaran a ocupar el tram de l’avinguda de Vilanova, entre el carrer de Roger de Flor i el carrer de Nàpols a partir de dimarts 15 de març i durant uns 18 mesos. Així, els vehicles s’hauran de desviar pel carrer d’Almogàvers i el carrer d’Ali Bei, i el pas de vianants es restringirà per accedir als edificis ubicats en aquest tram. Les afectacions permetran iniciar les obres d’estructura del segon vestíbul de l’intercanviador, situat a la plaça d’André Malraux, que s’ampliarà fins als 2.200 m2.

L’avinguda de Vilanova quedarà tallada al trànsit de vehicles i vianants entre el carrer de Roger de Flor i el carrer de Nàpols a partir de dimarts 15 de març i durant aproximadament 18 mesos. Així, els vehicles que circulin per aquesta avinguda s’hauran de desviar pel carrer dels Almogàvers o el carrer d’Ali Beli.

D’altra banda, les voreres d’aquest tram també quedaran ocupades, i el pas de vianants quedarà restringit per permetre exclusivament l’accés als edificis ubicats en aquest àmbit.

L’ocupació d’aquest tram de la calçada permetrà continuar l’execució de les obres d’ampliació del segon vestíbul de l’intercanviador d’Arc de Triomf, ubicat a la plaça d’André Malraux. En aquest sentit, ja han finalitzat els treballs de desviament dels serveis afectats, de manera que ara s’iniciaran les obres d’execució de la infraestructura, que inclouen les pantalles, el buidat de terres del recinte, les fonamentacions, la llosa de cobertura i les diferents dependències interiors.

Les obres no afectaran el servei habitual de transport públic, i els usuaris podran continuar accedint al Metro i Rodalies pel vestíbul més proper al passeig de Sant Joan, ampliat i remodelat també en el marc d’aquest projecte. Així, els viatgers disposaran de l’edicle que el Govern va posar en servei la passada tardor per accedir a l’L1 i l’R1, R3, R4 i R7. A més, continuaran oberts els accessos a Rodalies del carrer de Nàpols.

Ampliació i adaptació de l’intercanviador
El projecte de millora i adaptació de l’intercanviador d’Arc de Triomf que el Govern té en marxa consisteix en la substitució dels vestíbuls originals i la construcció de dos nous vestíbuls que sumen una superfície total de més de 5.200 m2: un a prop del passeig de Sant Joan, ja en servei, i un altre a la plaça d’André Malraux, en construcció. Les obres comportaran una inversió global d’aproximadament 33 MEUR, dels quals el DTES aporta el 65% i ADIF, el 35%.

D’una banda, el vestíbul més proper al passeig de Sant Joan ja s’ha ampliat notablement, fins als 3.000 m2 de superfície, enfront dels prop de 160 m2 de l’antic recinte, i està adaptat a persones amb mobilitat reduïda. L’accés exterior es fa mitjançant un edicle situat a l’avinguda de Vilanova, a prop del passeig de Sant Joan, que compta amb escales fixes, mecàniques i un ascensor. En el futur, aquest accés s’integrarà en la urbanització prevista sobre el nou vestíbul.

D’altra banda, el vestíbul de la plaça d’André Malraux, que s’està ampliant, passarà dels 370 m2 actuals als 2.200 m2 previstos, amb dos accessos a la plaça:  un a peu pla, més a prop a l’estació d’autobusos, i un altre més a  prop al carrer Roger de Flor, amb escales fixes i mecàniques.