Renfe estrena Tempo, la targeta de punts pels viatgers fidels al tren

Descomptes entre el 3,5 i el 7% a la compra de bitllets d’Ave i Llarga Distància
• Cada punt acumulat es transforma en un euro per gastar en bitllets de tren, hotels, lloguer de cotxes, entrades i altres productes i serveis
•La targeta té tres nivells: Tempo, Tempo Especial i Tempo Màxima


Barcelona, 14 de Març de 2010 (Renfe)
Renfe acaba d’estrenar Tempo, el nou sistema de fidelització de viatgers del tren. La nova targeta Tempo permet acumular punts en tots els viatges en AVE i trens de Llarga Distància i canviar-los per altres bitllets de trens, o compra de serveis associats al turisme i oci. Cada punt acumulat es transforma directament en un euro pel client. L’acumulació de punts anirà des del 3,5% al 7% en funció del nivell de despesa anual del viatger i la classe en què es comprin els bitllets.

Tot els viatgers que fins ara comptaven amb la targeta Club AVE han rebut als seus domicilis la nova targeta Tempo, que la substitueix. Les peticions per a nous clients poden realitzar-se a través de la web www.renfe.com omplint un formulari. Renfe enviarà les noves targetes a domicili.

Des d’aquest moment poden obtenir punts en tots els viatges que es realitzin en tren de Llarga Distància (AVE, Alvia, Altaria, Euromed, Trenhotel, etc…). En el cas dels viatgers  que realitzin una despesa superior a 3.000 euros anuals rebran la Targeta Tempo Especial, en cas que la despesa superi el 10.000 euros, obtindran la targeta tempo Màxima.

Acumulació de punts
Amb la targeta Tempo, el viatger acumula de forma directa un 3,5% de la despesa en tots els viatges que realitzi en classe Turista i el 4% en els seus bitllets de Prefent i Business. És a dir, per cada 100 euros de compra rebrà 3,5 o 4 punts per a utilitzar en altres bitllets o serveis.

L’acumulació de punts s’incrementa amb les targetes Tempo Especial (5% en Turista i 5,5% en Preferent i Business) i Màxima (5,5% en Turista, 6% en Preferent i 7% en Business).

Per acumular els punts el viatgers només haurà d’introduir les dades de la seva targeta Tempo en el moment de la compra, i en el moment del viatge introduir la targeta a les màquines d’autochecking de Renfe situades a totes les estacions, presentant el codi de barres del bitllet de tren.

Avantatges pel viatger
Els punts acumulats es transformen directament en euro, que es poden destinar per adquirir altres bitllets de tren d’AVE, Avant i Llarga Distància.
Les targetes Tempo Especial i Tempo Màxima porten associada a més, altres avantatges pel viatger com aparcament, accés a les sales club o la subscripció a la revista Paisajes.

A més, els punts de Tempo també poden destinar-se a la compra d’altres serveis a les empreses associades a Renfe: nits d’hotel, lloguer de cotxes, paquets de viatges, entrades per espectacles, etc. O fins i tot, per fer donatius a ONGs.

La llista d’empreses associades a Renfe inclou marques com Paradores, Sol Melià, Avis, Europcar i Todoentrada.

Associada a la Targeta Renfe VISA
El nou programa de fidelització suposa a més la creació d’una borsa comú de punts per la targeta financera (Renfe VISA Individual) i la nova targeta Tempo. Els punts obtinguts cada cop que un client utilitzi la Targeta Renfe VISA com a sistema de pagament passaran al compte de Tempo.

Els punts obtinguts amb la targeta de crèdit Renfe VISA són un 2% del valor de totes les compres realitzades, independentment de la forma d’aquestes.

En el moment que el client faci ús de la targeta Renfe VISA per a comprar bitllets de tren d’AVE i Llarga Distància el percentatge de punts obtinguts s’augmentarà en funció a la classe en què es viatgi i del nivell de la Targeta Tempo del titular.


Tota la informació sobre els trens de Renfe es pot trobar a www.renfe.com i trucant als telèfon d’informació i atenció al client 902 320 320.