Es posa en marxa La Sagrera-Meridiana, nova estació que prestarà servei als usuaris de les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies de Catalunya

• El diumenge 20 de febrer entra en funcionament la nova estació ubicada al barri de la Sagrera, que ha comptat amb un pressupost de 34,3 milions d’euros

A partir de diumenge 20 de febrer, es posa en funcionament la nova estació de La Sagrera-Meridiana, ubicada al barri barceloní de La Sagrera i que ha comptat amb un pressupost de 34,3 milions d’euros.

Els trens de les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies de Catalunya efectuaran parada a la nova estació sense modificar la resta del seu recorregut, i incrementaran el seu temps de viatge al voltant de dos minuts.

Així doncs, l’estació de La Sagrera-Meridiana serà una nova parada entre Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal per a tots els serveis de les línies:

– R3 L’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà per Vic
– R4 Manresa – Sant Vicenç de Calders per Vilafranca del Penedès
– R7 L’Hospitalet de Llobregat – Martorell per Cerdanyola Universitat
– R12 L’Hospitalet de Llobregat – Lleida per Manresa

La nova estació tindrà connexió amb els serveis de les línies 1, 5, 9 i 10 de Metro, el que permet enllaçar les principals poblacions del nord de la província de Barcelona en aquest nou intercanviador. Disposa de dos accessos, un comú amb el Metro i l’altre, amb entrada a l’alçada del carrer de Martí Molins, ambdós plenament accessibles i dotats de venda de bitllets, control d’accessos i dependències internes i de serveis. En el nivell inferior, s’ha construït una andana de 200 metres de longitud i més de 6 metres d’amplada. A més, tant el vestíbul com la zona d’andanes comptarà amb equipaments d’informació com megafonia automatitzada, teleindicadors i monitors.

Per posar en servei la nova estació, es va reestructurar totalment el túnel ferroviari, rebaixant-lo de cota, i ampliant-lo per acollir les noves instal•lacions. Per aquest motiu, es va interrompre el trànsit ferroviari durant cinc mesos de 2010, el que va afectar els clients habituals de les línies que ara gaudiran d’aquesta nova interconnexió.

Per a més informació, els usuaris poden consultar la pàgina web de Rodalies de Catalunya, http://www.rodaliesdecatalunya.cat/, que incorpora tota la informació del servei de Rodalia i Regionals de Catalunya, així com els nous horaris. També poden adreçar-se per a qualsevol consultar al telèfon 902 41 00 41.
Barcelona, 18 de febrer de 2011