Un robatori d’elements de la infraestructura és la causa de la interrupció de la circulació ferroviària entre Salou i Cambrils

Des de les 12.40 hores
Un robatori d’elements de la infraestructura és la causa de la interrupció de la circulació ferroviària entre Salou i Cambrils

• Tècnics d’Adif han detectat el robatori de vuit contrapeses del sistema d’electrificació, el que ha provocat el despreniment de 420 m de catenària i una manca del subministrament elèctric
• Es preveu que la circulació es pugui restablir a última d’hora d’avui un cop s’hagin reparat els danys provocats a la línia aèria de contacte
• Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera pel serveis de Llarga Distància i Regionals afectats

Tarragona, 08 de gener de 2011
El robatori d’elements del sistema d’electrificació és la causa de la incidència que està afectant la circulació ferroviària en el tram entre Salou i Cambrils, que des de les 12,40 hores es troba interrompuda per manca de subministrament elèctric.

Segons les primeres investigacions dutes a terme per Adif, l’origen de la incidència és el robatori de 8 contrapeses del sistema d’electrificació a l’alçada del punt quilomètric 261/180 de la línia d’ample convencional València-Tarragona-Barcelona. El robatori d’aquests elements indispensables per al correcte funcionament de la catenària ha provocat el despreniment de 420 m del fil de contacte i la conseqüent manca de subministrament elèctric.

Personal de seguretat d’Adif s’han desplaçat fins el punt de la incidència per a la recollida de tota la informació i la valoració dels danys per a la presentació, durant les properes hores, de la corresponent denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, maquinària específica d’electrificació i tècnics especialitzats d’Adif també s’han mobilitzat per a la reparació dels danys i procedir al restabliment de la circulació, que es preveu a última hora d’avui.

Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe ha establert el següent servei alternatiu per carretera:

• Trens de Llarga Distància: Servei alternatiu per carretera entre L’Aldea i Tarragona
• Serveis de Regionals: Servei alternatiu per carretera entre Salou i Cambrils

Fins el moment, s’han vist afectats per aquesta incidència 10 trens de Llarga Distància i 5 serveis Regionals.

Renfe i Adif estan informant d’aquesta incidència a l’interior dels trens afectats així com a les estacions, telèfons d’informació i atenció al client, i els webs www.renfe.com, www.adif.es i www.rodaliesdecatalunya.cat