Restablerta la circulació ferroviària entre Salou i Cambrils

A les 19.25 hores
• Tècnics d’Adif han detectat el robatori de vuit contrapeses del sistema d’electrificació, el que ha provocat el despreniment de 420 m de catenària amb la conseqüent manca del subministrament elèctric
• Durant la incidència, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera pels serveis de Llarga Distància i Regionals afectats

Tarragona, 08 de gener de 2011
A les 19.25 hores, s’ha restablert el servei ferroviari entre Salou i Cambrils. Des de les 12.40 hores es trobava la circulació interrompuda en aquest tram degut al robatori d’elements del sistema d’electrificació que ha provocat la manca de subministrament elèctric.

Segons les primeres investigacions dutes a terme per Adif, l’origen de la incidència és el robatori de 8 contrapeses del sistema d’electrificació a l’alçada del punt quilomètric 261/180 de la línia d’ample convencional València-Tarragona-Barcelona. El robatori d’aquests elements indispensables per al correcte funcionament de la catenària ha provocat el despreniment de 420 m del fil de contacte i la conseqüent manca de subministrament elèctric.

Personal de seguretat d’Adif s’ha desplaçat fins el punt de la incidència per a la recollida de tota la informació i la valoració dels danys per a la presentació de la corresponent denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, maquinària específica d’electrificació i tècnics especialitzats d’Adif s’han mobilitzat per a la reparació dels danys i procedir al restabliment de la circulació.

Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers durant la interrupció del servei, Renfe ha establert el següent servei alternatiu per carretera:

• Trens de Llarga Distància: Servei alternatiu per carretera entre L’Aldea i Tarragona
• Serveis de Regionals: Servei alternatiu per carretera entre Salou i Cambrils

Renfe ha habilitat 40 autobusos per prestar aquest servei alternatiu. En total, s’han vist afectats per aquesta incidència 10 trens de Llarga Distància i 7 serveis Regionals.

Renfe i Adif han informat d’aquesta incidència a l’interior dels trens afectats així com a les estacions, telèfons d’informació i atenció al client, i els webs www.renfe.com, www.adif.es i www.rodaliesdecatalunya.cat.