El DPTOP reforça l’accés amb transport públic a l’estació del TAV de Figueres-Vilafant

09/12/2010
Coincidint amb la posada en marxa dels nous serveis ferroviaris d’alta velocitat entre Barcelona i París el proper 19 de desembre, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques implantarà una nova línia llançadora d’autobús per facilitar l’accés a l’estació del TAV de Figueres-Vilafant des de l’estació d’autobusos de Figueres. Això permetrà un nou servei ràpid entre la capital de l’Alt Empordà i l’estació del TAV amb 8 expedicions diàries coordinades amb els horaris d’arribada i sortida dels trens. Pel que fa als taxis que donaran servei a l’estació del TAV de Figueres-Vilafant, el DPTOP atorgarà 3 noves llicències al municipi de Vilafant i, a més a més, es prestarà aquest servei conjuntament amb els taxistes de Figueres.

Una nova línia de bus llançadora fins a l’estació del TAV

Plànol

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha elaborat un estudi de mobilitat per tal de donar resposta a la nova demanda generada amb la posada en marxa de la nova estació de tren d’alta velocitat de Figueres-Vilafant. Així, d’acord amb aquest estudi, el DPTOP implantarà un seguit d’actuacions per millorar l’accessibilitat en transport públic a la nova estació, coincidint amb l’estrena dels nous serveis ferroviaris d’alta velocitat entre Barcelona i Paris.

D’aquesta manera, es crearà a partir del 19 de desembre un nou servei d’autobús llançadora per connectar de manera ràpida l’estació d’autobusos de Figueres, situada al centre de la capital de l’Alt Empordà i on també es troba l’actual estació de tren convencional, amb l’estació del TAV de Figueres-Vilafant, on els usuaris podran enllaçar tant amb els serveis en direcció a França com amb els serveis en sentit Barcelona.

La nova línia llançadora de bus s’ha dissenyat específicament tenint en compte les freqüències de pas dels serveis ferroviaris de l’estació del TAV de Figueres-Vilafant. D’aquesta manera, s’oferiran 8 expedicions diàries, 4 d’anada i 4 de tornada, en coordinació amb els horaris dels trens, de manera que s’adaptaran a possibles modificacions horàries que es puguin produir en un futur.

Les sortides seran a les 10.35, 12.40, 14.30 i 20.40 hores des de l’estació d’autobusos de Figueres, i a les 10.50, 12.55, 14.45 i 20.50 hores des de l’estació del TAV de Figueres-Vilafant. El temps de recorregut d’aquest nou servei serà aproximadament de 10 minuts amb algunes parades intermèdies per tal de donar cobertura al major nombre de població possible de la capital.

L’objectiu és, d’una banda, apropar fins al centre de Figueres els viatgers dels trens amb origen Barcelona i destinació l’estació del TAV de Figueres-Vilafant, així com als viatgers amb origen Paris i destinació Vilafant, perquè puguin enllaçar amb tota l’oferta de línies de transport públic a l’estació d’autobusos i de tren convencional de la capital de comarca. D’altra banda, la nova línia de bus aproparà els viatgers des de diferents zones de Figueres fins a l’estació del TAV on podran connectar cap a França i cap a Barcelona.

El cost del bitllet senzill del nou servei de bus serà d’1,10 euros, tot i que els usuaris disposaran d’una Targeta Valor, títol moneder multipersonal que permet fer càrregues de 20, 30, 40 i 50 euros que no caduquen, on es farà un descompte del 20% sobre el bitllet senzill. Així, el preu unitari del viatge quedarà en 0,88 euros.

Aquesta nova línia de bus llançadora serà gestionada per l’empresa TEISA (Transports Elèctrics Interurbans, S.A.).

Per altra banda, s’analitzarà en funció de l’evolució de la demanda la possibilitat de que les línies interurbanes d’altres municipis amb destinació Figueres puguin incloure una nova parada a la nova estació del TAV de Figueres-Vilafant.

Finalment, en un futur s’estudiarà la possibilitat de coordinar conjuntament els serveis interurbans del DPTOP amb els serveis urbans de l’Ajuntament de Figueres per tal d’adequar l’oferta a les futures necessitats de demanda.

3 noves llicències de taxi a Vilafant
Pel que fa als taxis, d’acord amb l’estudi realitzat, el DPTOP té previst atorgar 3 noves llicències al municipi de Vilafant, per tal de donar una resposta adequada a les noves necessitats de mobilitat que es generin amb els nous serveis ferroviaris i que permetran cobrir les necessitats de mobilitat per altres motius com l’accés als centres sanitaris i socials de la capital.

A més, la prestació del servei de taxi a l’estació del TAV de Figueres-Vilafant serà conjunta entre els municipis de Vilafant i Figueres, de manera que els taxis de tots dos municipis hi podran operar.