Adif construeix el pas inferior de l’estació de Garraf

Pla de modernització de la xarxa de Rodalies de Barcelona
• Els treballs compten amb un pressupost que supera els 2,4 milions d’euros
• La col•locació dels calaixos prefabricats que formaran l’estructura provocarà modificacions de servei puntuals els dies 18 de desembre i el 17 de gener
• La línia R2 Sud quedarà amb dos trens per hora i sentit al tram entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú

Barcelona, 16 de desembre de 2010.
Adif està executant les obres de construcció del pas inferior de l’estació de Garraf, corresponent a la línia R2 sud de Rodalies, que transcorre entre Sant Vicenç de Calders i l’estació de França, i que permetrà millorar l’accessibilitat i la qualitat del servei que es presta al ciutadà.

L’actuació a Garraf suposa una inversió de 2.423.673 euros, que permetrà construir un nou pas inferior dotat d’ascensor i rampa, així com d’andanes adaptades per garantir l’accés als trens amb total seguretat i comfort.

Aquestes actuacions s’emmarquen al conveni signat entre el Ministerio de Fomento, Adif i la SEITT (Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre) per a la realització d’actuacions de millora de la xarxa ferroviària de titularitat de l’Estat a Catalunya, on s’inclou l’execució d’inversions per la modernització d’estacions i actuacions per a la millora de línies.

Així mateix, forma part dels acords assolits entre el Ministerio de Fomento, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges i Adif per la millora de la integració del ferrocarril al seu pas per la ciutat i responen al compromís del Ministerio de Fomento de realitzar un pla global d’inversions per la millora permanent de les seves infraestructures i estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir un servei de majors prestacions de seguretat, accessibilitat i comfort als seus clients i als ciutadans.

Execució del pas inferior
El pas inferior s’executarà mitjançant la construcció de marcs prefabricats de formigó que s’instal•laran prèviament al desmuntatge de les vies. Tant a la rampa com a l’escala, s’instal•larà paviment antilliscant.

Aquest procés constructiu, que comporta el desviament de serveis entre els punts quilomètrics 651/640 i  651/670, provocaran modificacions a les vies que estaran en servei al pas per l’estació durant el període comprès entre el 7 de desembre i el 17 de gener. Malgrat això, les obres s’han planificat de manera que només es produiran modificacions al servei de la línia R2 Sud de Rodalies durant dues jornades, el 18 de desembre i el 15 de gener.

Un cop executat el pas inferior, aquest comunicarà l’andana de la cia 3 amb l’andana compartida per les vies 1 i 2. Els treballs, que es realitzaran a cel obert, comporten la retirada de parelles de vies, balast, excavacions i buidats; la col•locació de calaixos prefabricats, així com la impermeabilització, compactació, anivellació i bateig. En paral•lel a la citada actuació, es procedirà a la col•locació de calaixos prefabricats per la formació d’escales d’accés.

D’altra banda, les andanes augmentarà la seva alçada fins a situar-se a 68 cm sobre la cota de carril en una longitud de 200 metres. Es col•locarà paviment podotàctil i una franja d’aproximació a la vorera de l’andana, així com itineraris que configuraran una ruta accessible amb senyalització de canvis de nivell, escales o accés a ascensors per a persones amb discapacitat.

A més, s’instal•laran els nous sistemes d’evacuació d’aigües pluvials, es renovaran les instal•lacions  d¡’il•luminació, seguretat i protecció civil, es col•locarà un grup eletrògen pel nou ascensor, es redistribuirà l’aparcament, incorporant places destinades a persones amb discapacitat i s’instal•laran anclatges per l’estacionament de bicicletes.

Modificació de serveis
Amb motiu de la complexitat de les obres , durant els dies 18 de desembre i 15 i 16 de gener de 2011, es modifica l’oferta de serveis a la línia R2 sud de Rodalies de Catalunya (Estació de França- Sant Vicenç de Calders per Vilanova i la Geltrú).

D’aquesta manera, el tram Barcelona-Vilanova i la Geltrú, es redueix a la circulació de dos trens per hora i sentit. La resta de relacions de la línia mantenen les seves circulacions habituals.

Per a més informació, els clients poden dirigir-se a les estacions, al telèfon 902 41 00 41 i al 902 320 320, així com també a les pàgines web rodalies.gencat.cat, www.renfe.com i www.adif.es.