TMB lliura els premis als guanyadors del Subtravelling, el festival de curts al metro

· Els microcurts més votats pel públic van ser ‘Post-It-Love’ i ‘Solved’
· Es va premiar ‘Exercici’ com el millor curtmetratge realitzat per estudiants de cinema dins la secció Campus
· Els tres curts guanyadors de la nova categoria Roda a TMB van ser ‘TMBollywood’, ‘Transbord’ i ‘Bon viatge’
· La pàgina web del festival va rebre més de 32.000 visites i 18.000 usuaris van gaudir del mini cinema de l’estació d’Universitat

Ahir 23 d’octubre, a les 22 hores, va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona, el lliurament de premis als guanyadors de les diferents categories del Subtravelling 2010, la segona mostra internacional de cinema curt al metro de Barcelona, que es va inaugurar el passat dia 15 d’octubre al mini cinema que fins avui ha omplert de petites grans històries l’estació de metro d’Universitat, punt neuràlgic del festival que han visitat un total de 18.000 usuaris aproximadament.

Més de 300 persones no es van voler perdre aquest fi de festa i van poder veure en una gran pantalla els millors curtmetratges i moments del festival. La presentació va anar a càrrec de l’actriu Sílvia Abril (El Hormiguero, Buenafuente, Caiga quien Caiga, Spanish Movie, etc.) i també es van poder veure cares conegudes del món del cinema, del teatre, productors i directors amb una trajectòria àmpliament reconeguda dins aquest àmbit.

I els guanyadors són…
Aquest any, les categories que formaven part de la competició eren la secció de Campus, la de Microcurts i la de Roda a TMB. En la primera, Campus, es van seleccionar un total de 12 curts, realitzats per alumnes de les escoles i universitats de cinema de Catalunya. Finalment, es va escollir Exercici (El dedo en el ojo S.L. – Bande à Part. Escuela de Cine de Barcelona), com la millor peça audiovisual i els seus creadors van ser premiats amb una càmera de vídeo HD professional valorada en 4.000 euros. El so de l’ànima, del Màster d’Animació IUA-IDEC, UPF, també va obtenir una menció especial del jurat.

D’altra banda, dins la categoria Microcurts, l’obra de ficció escollida pel públic, va ser Post-It Love, una producció que mostrava la relació de dues ànimes bessones massa tímides per apropar-se a l’oficina, que prefereixen comunicar-se a través de creatius missatges fets amb post-its, mentre que la més votada de la categoria d’animació va ser Solved, una història sobre un cub de Rubik alienígena que es dirigeix cap a la Terra per colonitzar la ciutat de Barcelona.

Aquesta secció es presentava com un programa de 30 curtmetratges de tres minuts de durada i enguany, es subdividia entre 15 històries de ficció i 15 d’animació, amb un premi també diferenciat per a cada tipologia. Eren els vots dels participants, a través de la pàgina web http://subtravellingfestival.tmb.cat, els que decidien el curt premiat. Amb el vot es participava en el sorteig d’un premi, un viatge per a dues persones a Los Angeles amb 4 nits d’hotel incloses. Els guanyador d’aquest viatge ha estat Josep Antoni Crego, un dels 810 participants, que han votat un total de 8.011 vegades.

Imatge dels guanyadors i dels organitzadors del festival en un moment de la gala d’ahir Finalment, pel que fa a la categoria Roda a TMB els tres curts guardonats van ser TMBollywood: Fàbrica de somnis, com a primer guanyador, Transbord, en segona posició, i Bon viatge, com a tercer premiat. Aquests curts escenifiquen un somni de Bollywood amb amor a primera vista a l’estació de Trinitat Nova, la imaginació d’un noi que s’adorm en un comboi de metro i la transformació d’un trajecte rutinari en un viatge creatiu.

El primer finalista ha obtingut un premi valorat en 3.000 euros: un viatge per a dues persones al Festival de Cannes, un mòbil Sony-Ericsson Vivaz i una subscripció per un any al portal d’streaming de cine Filmin. El segon finalista s’ha emportat també un mòbil Sony-Ericsson Vivaz d’última generació i una subscripció d’un any al portal d’streaming de cine Filmin, premis valorats en 1.500 euros, mentre que el tercer finalista ha obtingut una subscripció d’un any al portal d’streaming de cine Filmin, valorada en 1.000 euros.

Aquesta secció consistia en un concurs amb convocatòria pública per rodar un microcurt de tres minuts de durada mitjançant el mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB. En total s’hi van presentar gairebé una seixantena de curts, que encara es poden veure a la galeria de vídeos del microsite del festival, una web que fins ara ha rebut un total de 32.183 visites.

Tothom qui vulgui veure els microcurts finalistes del festival, així com reviure els millors moments d’aquests darrers dies de cinema al metro podrà trobar, fins al 15 de desembre, una mostra de vídeos a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació Diagonal.
Barcelona, 24 d’octubre de 2010