Les obres de construcció del nou vestíbul de l’L4 de Bogatell comportaran afectacions al trànsit a partir de demà

25/10/2010 10:14
Les obres de construcció del nou vestíbul de l’L4 de Bogatell comportaran afectacions al trànsit a partir de demà

L’inici del gruix dels treballs de construcció del nou vestíbul de l’estació de Bogatell de l’L4 comportarà restriccions al trànsit a partir de dimarts 26 d’octubre i durant 13 mesos. Així, es tallarà la circulació en la cruïlla del carrer de Pamplona i el carrer de Pujades, se senyalitzaran itineraris alternatius per evitar la zona d’obres. L’ocupació d’aquesta àrea permetrà executar l’estructura del nou vestíbul situat en aquesta cruïlla, que disposarà de 700 m2 de superfície i estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda. El projecte compta amb una inversió de 8,8 MEUR. El nou vestíbul es posarà en marxa durant el 2012.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té en marxa la construcció d’un segon vestíbul a l’estació de Bogatell de l’L4, amb l’objectiu de millorar-hi l’accessibilitat, adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda, i augmentar l’espai a disposició dels usuaris, tenint en compte les necessitats de mobilitat previstes en aquesta àrea en creixement del districte del 22@.

Aquesta actuació forma part d’un projecte d’adaptació més ampli, que inclou també les estacions de Selva de Mar i Llacuna, de l’L4, per dotar-les d’un segon vestíbul accessible a persones amb mobilitat reduïda. En aquest marc, les obres a l’estació de Selva de Mar es troben en la darrera fase d’execució i es preveu posar en marxa el segon vestíbul a principis de l’any vinent. Pel que fa a Llacuna, ja s’han desviat part dels serveis afectats, i es preveu iniciar el gruix dels treballs, un cop es completin les obres d’infraestructura a Bogatell. El projecte global de construcció dels tres vestíbuls comportaran una inversió de 23 MEUR.

Afectacions al trànsit a l’entorn de Bogatell
Ara, un cop desviats els serveis afectats per les obres de construcció del segon vestíbul de l’estació de Bogatell, l’inici del gruix dels treballs obligarà a ocupar la cruïlla entre el carrer de Pamplona i el carrer de Pujades, de manera que es tallarà la circulació de vehicles a partir de dimarts 26 d’octubre i durant 13 mesos, aproximadament.

Per evitar la zona afectada, se senyalitzaran itineraris alternatius recomanats. En aquest sentit, els vehicles que circulin en sentit mar pel carrer de Pamplona seran desviats pel carrer de Pere IV, el carrer d’Àvila i el carrer de Ramon Turró. Per la seva banda, els vehicles que circulin en sentit Llobregat pel carrer de Pujades, seran desviats a l’altura del carrer d’Àvila, i podran enllaçar amb el carrer de Ramon Turró.

Tanmateix, es permetrà el pas de veïns i vehicles de càrrega i descàrrega per la zona ocupada.

Un nou vestíbul adaptat
L’ocupació d’aquesta part de la calçada permetrà executar els murs pantalla que delimitaran el segon vestíbul de l’estació de l’L4 de Bogatell. Un cop construïts, es treballarà per poder iniciar l’extracció de terres i buidar-lo. Finalment, es construirà la coberta del nou vestíbul.  Serà llavors quan es podrà reobrir la cruïlla afectada en superfície, aproximadament d’aquí a 13 mesos, quan els treballs se centrin en el condicionament dels interiors.

L’actuació permetrà dotar aquesta estació d’un altre vestíbul, a banda de l’existent, que disposa d’un únic accés amb escales fixes a l’encreuament del carrer de Pujades, el carrer de Pere IV i el carrer de Zamora.

El nou vestíbul, de 700 m2 de superfície, s’ubicarà a l’encreuament del carrer de Pujades amb el carrer de Pamplona, i es configurarà a partir d’una estructura triangular. Les obres inclouen la instal·lació d’un ascensor a la banda mar del carrer de Pamplona, que permetrà adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda. També es col·locaran dos nous ascensors per enllaçar amb les andanes. El nou accés disposarà també d’escales fixes i mecàniques.

Les obres d’aquest vestíbul compten amb una inversió de prop de 8,8 MEUR i s’enllestiran aproximadament durant el 2012.