Es restableix la circulació a totes les línies d’ample convencional de Catalunya

(9.15 hores)

Barcelona, 12 d’octubre de 2010
A partir de les 7.30 hores, han començat a operar el sistemes informàtics que regulen la circulació ferroviària en l’àmbit del centre de control de trànsit de Barcelona i, una vegada fetes les comprovacions necessàries per garantir la seguretat del trànsit, els primers tren han iniciat els seus recorreguts a partir de les 08.00 hores. A les 8.55 hores s’ha restablert el control sobre el tram Montcada-Vic, que era l’únic que quedava pendent.

A les 5.30 hores, Adif s’ha vist obligada a suspendre la circulació ferroviària d’ample convencional a Catalunya per raons de seguretat, perquè no es podia  operar sobre els dispositius que regulen el trànsit de trens. La raó era una manca d’alimentació elèctrica al Centre de Control de Trànsit, l’origen del qual estava en el mal funcionament d’un dels transformadors que porta l’energia de la línia principal a la sala de control. En el moment de la incidència estaven circulant 7 trens que s’han aturat a estacions.

Tècnics d’Adif han començat a treballar immediatament sobre el transformador, però, amb objecte d’intentar reduir les afectacions, paral•lelament han procedit a instal•lar un by pass alternatiu, el que ha permès restablir el subministrament a partir de les 7.05 i, posteriorment, iniciar el procés de posada en servei dels dispositius informàtics, que s’ha fet gradualment, per la seva complexitat i per la necessitat de garantir que funcionaven amb total seguretat.

A les 08.00 hores han  començat a circular els serveis de Rodalies, Media i Llarga Distància, excepte els serveis que circulen al tram Montcada – Vic que s’han recuperat a les 08.55 hores

Així mateix, s’ha desplaçat personal de circulació a estacions, per si es feia necessari realitzar les tasques de control manualment per reduir les afectacions. Adif ha obert una investigació per conèixer les causes que han produït aquesta incidència.

Renfe ha informat d’aquesta incidència mitjantçant megafonia de trens i estacions, així com amb servei SMS, telèfons 902 320 320 i 902 41 00 41, i webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com.