Comença el període de votació de Microcurts, una secció del Subtravelling, el festival de curts al metro

· Des d’avui els interessats ja poden votar pel seu curt preferit dins de subtravellingfestival.tmb.cat i aconseguir un premi
· La segona mostra internacional de curtmetratges al metro se celebrarà del 15 al 24 d’octubre

A partir d’avui, s’obre el període de participació de la secció Microcurts, una de les quatre categories que aquest any conformen el programa del Subtravelling, la segona mostra internacional de curtmetratges al metro que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) celebrarà del 15 al 24 d’octubre.

Microcurts es presenta com un programa de 15 curtmetratges de tres minuts de durada, la selecció dels quals ha anat a càrrec de l’organització. Enguany, aquesta categoria es subdivideix entre les històries de ficció i les d’animació amb un premi també diferenciat per a cada tipologia. A partir d’avui, al microsite subtravellingfestival.tmb.cat els interessats ja poden trobar cada microcurt seleccionat acompanyat d’una fitxa amb les seves característiques i, fins al 21 d’octubre, poden votar pel seu preferit, participant en el sorteig d’un premi, un viatge per a dues persones a Los Angeles amb 4 nits d’hotel incloses.

Els títols dels 15 curtmetratges d’animació seleccionats per a aquesta secció són: Hey, Cocotte minute, Muzorama, Virgile, Bob, Fair Trading?, Formic, A TV-Movie, Last night I fell for Jenny, Zapping, Contre la Montre, Solved, Great expectations, Le café i Runaway. Les històries dels curts són molt variades. Podem trobar les aventures d’una nena amb una peculiar mascota, una granota enorme, un pollastre que vol escapar d’un restaurant per sobreviure, un viatge surrealista en 3D a l’univers de l’il·lustrador francès Jean-Philippe Masson, i una història sobre com influeix un skateboard en el microunivers de les formigues, entre d’altres arguments.

Pel que fa als curts de ficció els títols de les 15 peces seleccionades són: Teléfono, A cigarrette for two, Espejo, Superdigital, Racing Beats, Post-it love, Run Granny run!, Quiero estar el resto de mi vida contigo, The Sale, Love it like it is, Bad day, good day, bad day, The big idea, Alone, Barcelona-Venecia i Gazpacho. Entre els personatges d’aquests microcurts destaquen una estrella de cinema eròtic creada per Pedro Almodóvar, una parella amb una relació complicada, un home avorrit i buit amb un mirall entre mig, dues ànimes bessones massa tímides per apropar-se a l’oficina i un home treballador que pretén canviar el món, entre d’altres.

Grans històries en 3 minuts
A més de la secció Microcurts, el programa del Subtravelling es divideix en tres categories més Campus, Palmarès i Roda a TMB. Aquesta última és una novetat d’aquesta edició i consisteix en un concurs amb convocatòria pública per rodar un microcurt de tres minuts de durada mitjançant el mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB. El dimecres d’aquesta setmana, va acabar el període de presentació d’obres a través de la FTP del microsite http://subtravellingfestival.tmb.cat. En total s’hi han presentat … curts, que es poden veure a la galeria de vídeos del mateix microsite. Les obres finalistes es donaran a conèixer el proper 15 d’octubre durant l’acte de presentació del festival i els guardonats es faran públics el 23 d’octubre en una cerimònia d’entrega de premis.

Pel que fa a la categoria Campus s’han escollit 12 curtmetratges realitzats per alumnes de les escoles i universitats de cinema de Catalunya. En aquesta secció, que pretén potenciar les produccions de nous talents, s’atorgarà un premi a la millor peça audiovisual, que consistirà en una càmera HD o un xec regal amb el mateix valor per a equipaments audiovisuals.

I per últim, la secció Palmarès, que se situarà fora de la competició i que gaudirà de les creacions més premiades del panorama internacional amb una selecció de curts dels festivals de cine més prestigiosos. Els curts provenen de certàmens com Filmets, Mecal, Cortocircuito, Clemont-Ferrand, Berlinale i Cannes, entre d’altres.

A més, per primer any, dins el programa del Subtravelling, es projectaran els curtmetratges finalistes i guanyadors de la darrera edició dels Premis Gaudí que atorga l’Acadèmia del Cinema Català per promoure la cinematografia catalana.
Barcelona, 8 d’octubre de 2010