Circulació per via convencional suspesa a Catalunya

Cap a les 8.00 es comença a recuperar Serveiexcepte tram Vic – Montcada

(7.30 hores)
Des de les 05.30 hores per falta de subministrament al Centre de Comandament
•    En el moment de la incidència estaven circulant 7 trens que  s’han aturat a estacions

Barcelona, 12 d’octubre de 2010
Per falta d’alimentació elèctrica al Centre de Control de Trànsit, l’origen del qual sembla trobar-se en l’escomesa que transmet l’energia a les instal•lacions informàtiques, la circulació ferroviària per via convencional s’ha suspès a l’àrea de Catalunya per raons de seguretat. En el moment de la incidència estaven circulant 7 trens que estan aturats a estacions.

La incidència s’ha detectat aquesta matinada, i fins les 5.30 hores s’ha mantingut el control del trànsit i dels equips gràcies als equips d’alimentació autònoma dels que disposa el centre de comandament.

Tècnics d’Adif han detectat que un transformador no funcionava correctament i han procedit a fer les operacions necessàries per realitzar una escomesa alternativa, el que ha permès restablir el subministrament a partir de les 7.05 i s’ha iniciat el procés de posada en servei de les intal.lacions, que s’estan fent gradualment.

Adif ha obert una investigació per conèixer les causes que han produït aquesta incidència.  Així mateix, s’està desplaçant personal de circulació a estacions, per realitzar les tasques de control manualment i reduir les afectacions.

Renfe està informant d’aquesta incidència mitjantçant megafonia de trens i estacions, així com amb servei SMS, telèfons 902 320 320 i 902 41 00 41, i webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com.