Rodalies de Catalunya ha iniciat un nou pla de millora de seguretat i control de frau a estacions i trens

• Des d’avui, els viatgers sense títol de transport vàlid han de pagar una percepció mínima de 50 euros
• Aquesta mesura equipara Rodalies de Catalunya a la resta d’operadors de la Regió Metropolitana de Barcelona
• S’ ha incrementat el personal de seguretat tant a l’interior del tren com en estacions amb un total de 32 agents

En el marc de les actuacions previstes en el Pla d’Acció 2010 -2012, a partir d’avui s’han començat a aplicar diferents iniciatives per lluitar contra el frau als serveis de Rodalies de Catalunya i s’equipara la percepció mínima amb  la resta d’operadors de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Fins ara la percepció mínima als serveis de Rodalia operats per Renfe era de 9,3 euros, a partir d’avui  els viatgers sense títol de transport vàlid hauran d’abonar una percepció mínima de 50 euros.

Aquesta mesura equipara Rodalies de Catalunya a la resta d’operadors de la Regió Metropolitana de Barcelona. Si el viatger accedeix a pagar aquest import al moment, la percepció mínima serà de 25 euros. Si d’altra banda opta per un pagament posterior, el pagament és de 50 euros i el pot realitzar a través dels punts de venda de Rodalies de Catalunya, Oficina d’informació i atenció al client de Plaça Catalunya i  màquines auto venda, en un termini de 30 dies naturals.

A més, s’ha incrementat el personal de seguretat en estacions i a l’interior dels trens per evitar tant el frau com les actituds incíviques, s’han incorporat un total de 32 agents de seguretat , el que significa un increment del 20% respecte un dia laborable i un 30% en caps de setmana i festius.

Aquesta campanya de seguretat i control del frau a trens i estacions de Rodalies de Catalunya, es realitzarà periòdicament i es complementarà amb anuncis per megafonia i instal•lació de cartells explicatius a les estacions afectades. A més, es renova tota la informació gràfica a trens i estacions, actualitzant els nous imports i condicions de pagament de la percepció mínima.
15 de setembre de 2010