Interrupció del servei d’FGC entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts

Les obres de construcció del perllongament de la línia del Vallès a Terrassa comportaran la interrupció del servei ferroviari entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts del diumenge 8 d’agost al dimarts 17 d’agost, ambdós inclosos. Els viatgers disposaran d’autobusos substitutoris per fer el recorregut entre les dues estacions. Els treballs consistiran en la renovació de via i la catenària en l’àmbit de l’estació existent de Terrassa Rambla, per tal de col·locar una superestructura més eficaç que minimitza l’impacte acústic i vibratori.

Servei alternatiu
El servei de la línia d’FGC entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts quedarà interromput des del proper diumenge 8 d’agost i fins al dimarts 17 d’agost, ambdós inclosos, a conseqüència de les obres que s’han de dur a terme en el marc de la construcció del perllongament de la línia fins a Can Roca.

D’aquesta manera, els trens deixaran de circular entre Terrassa Rambla i Les Fonts, mentre que entre Pl. Catalunya i Les Fonts el servei funcionarà amb normalitat i mantindrà l’horari habitual del mes d’agost. La resta de circulacions de la línia Barcelona-Vallès no es veuran afectades per la interrupció del servei a Terrassa.

Durant la interrupció del servei a Terrassa, FGC habilitarà autobusos substitutoris que cobriran el recorregut entre les dues estacions respectant els horaris dels tren.

Millora de via i catenària
La interrupció de servei servirà per continuar els treballs que s’estan duent a terme per millorar la via i la catenària de l’estació de Terrassa Rambla, actual final de línia, i el seu entorn més proper, en el marc de les obres del perllongament de la línia del Vallès fins a Can Roca.

L’actuació inclou la substitució de les vies de l’estació de Terrassa Rambla, així com la resta de vies i canvis en l’interior del túnel de Les Fonts i de l’actual cua de maniobres.

Així, des de mitjans de juliol es treballa per substituir la via existent sobre balast i implantar via en placa, més eficaç, redueix l’impacte acústic i vibratori i simplifica els treballs de manteniment necessaris per al correcte funcionament del sistema.

Les obres s’han dut a terme per fases per evitar al màxim les afectacions en el servei. Així, primer es va ocupar una via, permetent la circulació per l’altra, i viceversa.

Ara, els treballs se centraran en la substitució de la via en l’àmbit de les dues diagonals que permeten el canvi de via dels trens, la qual cosa obliga al tall total del servei ferroviari en aquest tram. Aquesta interrupció s’ha programat durant els mesos d’estiu per tal d’aprofitar el descens del nombre de passatgers que es produeix en aquestes dates i evitar al màxim les afectacions.

Un cop es restableixi el servei, quedarà pendent la renovació de via en l’àmbit de la cua de maniobres existent, que passarà a ser part del túnel del perllongament. Així, passarà a tenir les mateixes característiques que el nou tram de línia, amb via sobre llosa flotant. Es preveu enllestir tots els treballs al setembre.

Pel que fa a la catenària, els treballs comprenen la substitució de l’existent per catenària rígida, més eficaç ja que simplifica els treballs de manteniment. Així, aquest tall del servei ferroviari també servirà per renovar la catenària en tot el túnel entre Terrassa i Les Fonts.