El DPTOP millora l’accessibilitat de les estacions de l’L3 de Palau Reial i Zona Universitària

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha completat les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda a l’estació de l’L3 de Palau Reial i ha millorat l’accessibilitat de l’estació de Zona Universitària. En aquest sentit, ha posat en marxa en total 3 ascensors per millorar les connexions entre els diferents nivells de les estacions. Concretament, dos ascensors per enllaçar vestíbul i andanes a Palau Reial, i un altre per comunicar el vestíbul amb l’andana costat muntanya a Zona Universitària. L’actuació ha comportat un cost global de 2,5 MEUR. Amb aquesta ja són 111 les estacions de la xarxa de Metro accessibles a persones amb mobilitat reduïda, el 80% de la xarxa.

Ascensor
El Govern treballa en l’execució d’un pla de millora de l’accessibilitat a les estacions de metro i FGC, per facilitar i garantir la llibertat de moviments de tots els viatgers per la xarxa de transport públic per tal que puguin accedir-hi i moure’s amb igualtat de condicions.

Així, en els últims anys ha impulsat obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’estacions ja existents, que se sumen a les noves estacions en funcionament, ja adaptades inicialment. En aquest sentit, actualment el 80% de la xarxa de Metro ja és completament accessible, amb 111 estacions adaptades de les 138 actualment en servei, incloent les 3 noves estacions del perllongament de l’L5 entre Horta i Vall d’Hebron, les 11 noves estacions de l’L9/L10 en servei de Badalona i Santa Coloma de Gramenet fins a La Sagrera, o les estacions adaptades recentment de l’L3 de Lesseps, Montbau i de l’L4 de Guinardó/Hospital de Sant Pau, entre d’altres.

En aquest marc, el DPTOP ha completat ara l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Palau Reial, amb la posada en funcionament de 2 nous ascensors. Pel que fa a l’estació de Zona Universitària de l’L3, s’ha millorat la seva accessibilitat amb un ascensor per enllaçar el vestíbul amb l’andana costat muntanya.

Adaptació completa a Palau Reial
Les obres d’adaptació de l’estació de Palau Reial que ara s’han completat han consistit en la instal·lació de 2 ascensors per enllaçar el vestíbul i les dues andanes, amb una inversió d’1,8 MEUR.

Pel que fa a l’ascensor exterior, situat al costat mar de l’avinguda de la Diagonal, a l’altura del carrer de Martí i Franquès, es va habilitar en el marc de les obres de construcció de la línia del Trambaix.

Millora de l’accessibilitat a Zona Universitària
D’altra banda, el Govern treballa en l’adaptació de l’estació de l’L3 de Zona Universitària, en paral·lel a les obres de l’L9/L10, actualment en execució en aquest punt. En el marc d’aquestes obres, s’instal·larà un ascensor a peu de carrer per enllaçar amb els vestíbuls de l’intercanviador, així com un ascensor que comunicarà l’andana costat mar de l’L3 i el vestíbul.

Així, de moment, s’ha posat en funcionament un nou ascensor per comunicar el vestíbul de l’L3 amb l’andana costat muntanya, amb una inversió de 0,7 MEUR.