El conseller Nadal es reuneix amb directius de Siemens per analitzar la incidència del servei de metro de l’L9/L10

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el president de GISA, Xavier Casas, s’han reunit aquest migdia amb directius i tècnics de Siemens, l’empresa responsable de la tecnologia de regulació automàtica dels trens a l’L9/L10. A la reunió s’han abordat les tasques a seguir per resoldre la incidència i també s’han analitzat les causes que han provocat afectacions del servei des de dimecres.

Durant la reunió celebrada aquest matí i que ha tingut una durada d’una hora, el directius de Siemens han informat al conseller Nadal de la situació actual de la incidència. Conjuntament, han elaborat les línies de treball a seguir per restablir el servei normalitzat al més aviat possible.

A petició de l’empresa Siemens, aquesta nit els trens d’aquestes dues línies deixaran de funcionar a les 12 de la nit, dues hores abans del que és habitual, per tal que els tècnics puguin treballar més temps i provin de trobar la solució definitiva al problema.

Actualment, les línies L9 i L10 estan en servei, excepte en el tram de l’L9 entre Bon Pastor i Can Peixauet, on hi ha un servei d’autobús que cobreix el recorregut entre aquestes dues estacions.

Expedient informatiu

D’altra banda, la Direcció General de Transport Terrestre (DGTT), a través de l’empresa pública IFERCAT, va obrir ahir un expedient informatiu per esclarir les causes de la incidència i ha requerit a Siemens les dades del problema informàtic que està alterant la normalitat del servei de l’L9 i l’L10 de metro.