Renfe inicia la Operació Estiu oferint més de 500.000 places als trens que enllacen Catalunya amb el nord i sud peninsular

Els principals reforços es realitzaran amb destinació a les costes a principis de mes i de quinzena dels mesos de juliol i agost

• Més de 240.000 places es destinaran a la connexió amb el sud i 300.000 a les relacions amb el nord peninsular
• Els clients podran adquirir a la web www.renfe.com una sèrie de productes addicionals al viatge en tren

Barcelona, 2 de juliol de 2010 (Renfe).
Renfe inicia la Operació Estiu que es perllongarà durant els mesos de juliol i agost amb una oferta total de 549.898 places pels seus serveis d’Alta Velocitat-Llarga Distància que connecten Catalunya amb el nord i sud peninsular.

Del total de places, Renfe incrementarà en un 8% la seva oferta habitual en comparativa amb el mateix període de l’any anterior, el que representa 41.000 places addicionals. Aquests reforços es programen especialment pels inicis i finals de cada mes, així com també pels principis de quinzena dels mesos de juliol i agost, dates en las que es registra un major moviment de viatgers a les costes espanyoles.  

El nord peninsular
Els serveis que enllacen Catalunya amb el nord peninsular, oferiran un total de 249.622 places durant els mesos de juliol i agost, el que representa un 13% més que al 2009 i que facilita els desplaçaments entre Catalunya, Galícia, País Basc i Navarra.

A més, des de l’1 de juliol i fins el 13 de setembre, els serveis Alvia que enllacen Barcelona amb Pamplona ofereixen 6 noves freqüències, tres per sentit, que permeten connectar Barcelona i Pamplona en poc més de tres hores 30 minuts.

Aquest reforç compta amb 2.000 places addicionals que es posaran a la venta amb motiu de les festes de San Fermines.

Catalunya i Andalusia
Els serveis de connexió entre Barcelona i Andalusia es reforçaran amb 70.000 noves places, el que representa un total de més de 300.000 places que enllaçaran Catalunya amb Còrdova, Sevilla i Màlaga. Aquests reforços es sumen a la nova freqüència AVE que enllaça Catalunya amb Andalusia des del passat mes de juny.

L’Eix Mediterrani
Les destinacions mediterrànies tornen a ser en aquestes dates les que compten amb major demanda pel que Renfe reforça especialment aquests serveis amb un 10% d’increment respecte a la oferta habitual, sobretot amb especial atenció els dies de la celebració del Festival Internacional de música de Benicàssim el 15,16,17 i 18 de juliol, dates en les que s’oferiran més de 6.000 addicionals en els serveis que enllacen Catalunya amb València.

A més, els clients disposen dels serveis AVE que enllacen Barcelona, Tarragona i Lleida amb Saragossa i Madrid, amb 21.600 places diàries, així com els serveis de Media Distancia que enllacen la capital comtal amb la Costa Brava i la Costa Daurada.

Viatge en tren, i més
La oferta de places que Renfe realitza per a viatjar a l’estiu es complementa amb la possibilitat de comprar, a través de la web de la Operadora, una sèrie de productes relacionats amb el viatge: entrades per a espectacles o museus, cotxes de lloguer o paquets de vacances a un preu mínim garantit. Aquesta opció és conseqüència de l’estratègia de venta on line, de Renfe, en el context del que s’ha desenvolupat el portal Renfeviajes.com.

D’altra banda, els clients de Renfe disposen de descomptes de fins el 60% amb la tarifa web i un 40% amb la tarifa Estrella. Per a realitzar consultes sobre horaris o disponibilitat de places, Renfe posa a disposició dels viatgers el telèfon d’informació i venta de bitllets 902 320 320 ó la pàgina web www.renfe.com.