El DPTOP completa la millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L3 de Lesseps

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha completat les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda a l’estació de l’L3 de Lesseps. Les obres, que han comportat una inversió de 977.000 euros, han inclòs la instal·lació de 2 ascensors per millorar les connexions entre el vestíbul i les andanes. Pel que fa a l’ascensor exterior, es troba en funcionament des de la primavera del 2009, quan el DPTOP va obrir un nou vestíbul al centre de la plaça, construït en el marc de les obres de l’L9, que permetran l’intercanvi entre les dues línies. Amb aquesta ja són 107 les estacions de la xarxa de Metro accessibles a persones amb mobilitat reduïda, el 79% de la xarxa.

Els dos ascensors
El Govern treballa en l’execució d’un pla de millora de l’accessibilitat a les estacions de metro i FGC, per facilitar i garantir la llibertat de moviments de tots els viatgers per la xarxa de transport públic per tal que puguin accedir-hi i moure’s amb igualtat de condicions.

Així, en els últims anys ha impulsat obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’estacions ja existents, que se sumen a les noves estacions en funcionament, ja adaptades d’entrada. En aquest sentit, actualment el 79% de la xarxa de Metro ja és completament accessible, amb 107 estacions adaptades de les 135 actualment en servei, incloent la nova estació de l’L2 de Badalona Pompeu Fabra, i les 11 noves estacions de l’L9/L10 en servei de Badalona i Santa Coloma de Gramenet fins a La Sagrera.

Adaptació completa de l’estació de Lesseps
Entre aquestes 107 estacions accessibles de la xarxa es troba des d’avui l’estació de l’L3 de Lesseps, un cop el DPTOP ha finalitzat les obres d’adaptació i millora que hi ha dut a terme. Els treballs han inclòs la instal·lació de 2 ascensors per enllaçar el vestíbul i les dues andanes laterals.

Andana de Lesseps
Aquesta obres, que es van iniciar al gener del 2009, han comportat una inversió de 977.000 euros i també han comprès la col·locació d’encaminament per a invidents.

Pel que fa a la comunicació amb el carrer, al març del 2009, el DPTOP va posar en marxa un nou vestíbul amb ascensor al centre de la plaça Lesseps, costat mar i proper al carrer Gran de Gràcia, en el marc de les obres de construcció de l’L9 que s’executen en aquest punt, que permetran l’intercanvi entre les dues línies en el futur.

D’aquesta manera, amb els dos ascensors que avui s’han posat en marxa per enllaçar vestíbul i andanes, i el que funciona per accedir des del carrer fins al vestíbul, el DPTOP ha completat els treballs d’adaptació d’aquesta estació.

Aquest estiu, es preveu completar també l’adaptació de l’estació de l’L3 de Palau Reial, així com la millora de l’accessibilitat de l’estació de l’L3 de Zona Universitària.