Demà es restableix el trànsit a l’avinguda de Vilanova, afectada per obres de l’Intercanviador d’Arc de Triomf

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques restableix dissabte 3 de juliol el trànsit a l’avinguda de Vilanova, afectada per les obres de construcció de l’Intercanviador d’Arc de Triomf. Així, s’ha reobert un carril en sentit Llobregat de l’avinguda en el tram entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor, ocupat des del març per necessitats de les obres. D’aquesta manera, ja s’ha executat la coberta del vestíbul de 3.000 m2 més proper al passeig de Sant Joan.

Restabliment de la circulació a l’avinguda Vilanova
El DPTOP restableix el dissabte 3 de juliol el trànsit a l’avinguda Vilanova, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor, de manera que els vehicles disposaran d’un carril per sentit per circular com abans.


Des de finals de març, les obres de construcció del nou intercanviador d’Arc de Triomf feien necessària la restricció de la circulació en sentit Llobregat en aquest tram de l’avinguda de Vilanova entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor, així com als carrils d’aparcament.

Construcció de la coberta del vestíbul del passeig Sant Joan
El projecte de millora de l’intercanviador d’Arc de Triomf comprèn la substitució dels vestíbuls originals i la construcció de dos nous vestíbuls que sumen una superfície total de més de 5.200 m2: un a prop del passeig de Sant Joan i un altre a prop de la plaça d’André Malraux.

L’ocupació en superfície que ara finalitza ha permès executar la coberta del vestíbul més proper al passeig de Sant Joan, de 3000 m2. Així, ja s’ha completat tota l’estructura del nou vestíbul proper al passeig de Sant Joan i ara es treballa en l’arranjament dels interiors i els acabats d’arquitectura.

Prèviament, es van demolir els dos petits vestíbuls originals, de 83 i 84 m2 de superfície que estaven units per un passadís estret, i se’n va habilitar un de provisional a cota de superfície, a la plaça d’André Malraux, que continua en servei.

Pel que fa a les obres de construcció del vestíbul de la plaça d’André Malraux, es continua ampliant la subcentral d’alimentació de l’intercanviador. En aquesta banda, l’actuació preveu l’ampliació del vestíbul, que passarà dels 370 m2 actuals als 2.200 m2 previstos, amb dos accessos des del carrer.

Dos nous vestíbul més amples
El dos nous vestíbuls previstos en el projecte de construcció de l’Intercanviador d’Arc de Triomf seran molt més amples, la qual cosa permetrà millorar els moviments dels 16.000 usuaris de mitjana que utilitzen aquesta estació diàriament, així com l’accessibilitat i la intermodalitat entre l’L1 del Metro i els serveis de Rodalia en aquest punt.

L’actuació també servirà per adaptar l’intercanviador a persones amb mobilitat reduïda, amb la instal·lació de 9 nous ascensors. Concretament, es col·locarà un elevador per connectar el carrer amb el nou vestíbul del passeig de Sant Joan i 4 ascensors més a cada un dels nous vestíbuls per comunicar amb les 4 andanes.

Les obres compten amb un pressupost de 33 MEUR. El vestíbul del passeig de Sant Joan es preveu completar durant el segon semestre del 2010.

Imatge dels vestíbuls actuals


Imatge dels nous vestíbuls
2 de juliol de 2010