VIATGE DE BARCELONA (Estació de Bus de Sants) a OGASSA en autocar i tornada

Diumenge 30 de maig de 2010
Excursió a Ogassa i les seves mines

Aquest any descobrirem una part del patrimoni industrial de Catalunya. Viatjarem en autocar fins a Ogassa, on les seves mines de carbó van ser l’origen de la línia de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, passant pel costat del carregador de Toralles, a l’època, el final de la línia, del que se’n conserva l’edifici de l’estació, preservat i en espera d’acabar la seva rehabilitació com a seu del Centre d’Interpretació de les mines.

A Ogassa, en grups, farem una visita guiada a l’entorn de les mines, veurem la Mina Dolça, que es pot entrar uns 50 metres, la fàbrica dels blocs de carbó, restaurada i la nau del Taller de la mina. Pel nostre compte, a prop hi ha la Font Gran i el barri del Prat del Pinter, on queden, habitades, les vivendes dels miners i l’església de Santa Bàrbara.

Des de la Plaça Dolça (plaça gran del poble) també es pot fer un passeig per l’antic camí de les vagonetes, planer, fins al descarregador de carbó de la Fàbrica de Ciment Benet, avui parada però intacte tal com va acabar l’activitat.
Al poble es celebra aquest dia la Festa del Miner, amb diverses activitats a la Plaça Dolça (gegants, sardanes, exposició de tractors antics, parades…).

Horaris:
Anada: Sortida de l’estació d’autobusos de Barcelona – Sants a les 8:30 del matí
Tornada: Arribada a Barcelona – Sants a les 19:30 de la tarda

Preus:
Viatge (inclou el viatge en autocar i la visita guiada): 18,00 €
Viatge nens de 3 a 10 anys: 15,00 €
Dinar (opcional): 20,00 €