SEMAF convoca vaga a la residència de Barcelona Sants per als dies 3, 5 i 7 de maig que afecta als serveis de Renfe a Barcelona

Exigeixen 50 places d’aparcament en el pàrquing subterrani de l’estació de Sants

• En el torn del matí, tres treballadors han secundat la vaga

• Fins les 11.00h el servei de Rodalies de Catalunya, Media Distància i AVE-Llarga Distància s’ha desenvolupat sense incidències destacables

• La Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han establert els serveis essencials per garantir la mobilitat dels clients

• Tota la informació està disponible a www.renfe.com i rodalies.gencat.cat, així com als telèfons 902 320 320 i 902 41 00 41

Barcelona, 3 de maig de 2010 (Renfe).-

SEMAF ha convocat a la residència de Barcelona Sants tres jornades de vaga de 24 hores per avui i els propers 5 i 7 de maig, que afecta a alguns dels serveis que Renfe presta a Barcelona. Els serveis mínims decretats pel Ministerio de Fomento i la Generalitat de Catalunya garanteixen les connexions ferroviàries amb origen i destinació Barcelona en tots els serveis. Fins les 11.00 hores, tres treballadors ha secundat la vaga, el que representa un seguiment del 3,44%. Fins aquesta hora, la vaga s’ha desenvolupat sense incidències remarcables i han circulat tots els serveis essencials decretats tant a Rodalies de Catalunya com a Media i Llarga Distància. De 6.00h a 11.00h, prop de 65.000 viatgers s’han vist afectats per la convocatòria de vaga, 62.000 d’aquests clients corresponen a Rodalies de Catalunya, 1.500 a Media Distancia i 900 viatgers d’AVE-Llarga Distància.

Des de dissabte 1 de maig, Renfe ha estat informant d’aquesta vaga per megafonia de trens i estacions, pàgines web www.renfe.com i rodalies.gencat.cat, així com als telèfons 902 320 320, 902 41 00 41 i personal d’atenció al client.

Al nucli de Rodalies de Catalunya, des de les 7.30h fins els trens de les línies R4 sud i R7 han circulat amb una demora de 25 minuts de mitjana a causa d’una incidència que ha afectat les instal•lacions a l’estació de Castellbisbal. La resta del servei s’ha desenvolupat amb normalitat.

Aquesta convocatòria de vaga es sustenta en l’exigència per part dels membres de SEMAF residents a l’estació de Sants de disposar de 50 places en el pàrquing subterrani de l’estació. Actualment, Renfe facilita a aquest col•lectiu 29 places d’aparcament en el pàrquing situat a la part superior de l’estació de Sants i s’ha compromès a arribar a les 50 places sol•licitades.

No obstant, tot i l’esforç i oferiment de Renfe en una època de crisi i austeritat, aquests maquinistes mantenen l’exigència de que les places estiguin situades en el pàrquing subterrani de Sants. Davant d’aquesta situació, Renfe ha disposat els mecanismes necessaris per a mantenir informats als seus clients i lamenta les molèsties que es puguin derivar.

Serveis Essencials

Amb motiu d’aquesta convocatòria que afecta la mobilitat habitual dels viatgers, la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han fixat serveis mínims essencials pels trens de Rodalies, Media Distància i AVE-Llarga Distància.

Els serveis essencials per als trens de Rodalies de Catalunya a Barcelona varien en funció del seu horari. En els períodes de major demanda, és a dir, entre les 06.00 i les 09.30 hores i entre les 17.00 i les 20.30 hores són del 66%.

Durant la resta de la jornada són del 33%. La mobilitat dels viatgers de Media Distancia Convencional es garanteix amb el 65% de serveis, aquests percentatges no són sobre els totals dels trens, sinó solament en els que presta servei el col•lectiu cridat a vaga.

Dels 6 trens Avant diaris que connecten Barcelona, Camp de Tarragona i Lleida, es veu afectat un tren per sentit.Els viatgers afectats poden viatjar en trens que tenen la seva sortida programada entre 15 i 20 després, tal i com es detalla a continuació:

– Barcelona (6.10h)-Lleida (7.20h): els viatgers d’aquest tren s’encaminaran al tren Alvia amb sortida a les 7.35h

– Lleida (21.05h)-Barcelona (22.17h): els viatgers d’aquest tren s’encaminaran al tren AVE amb sortida a les 21.24h Pel que fa els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat amb origen o destinació Barcelona, s’ofereix una mitja del 72% dels serveis.

Per tant, dels 56 serveis AVE que Renfe presta a diari entre la Ciutat Comtal i Madrid, les aturades afecten a la circulació de quatre trens en el trajecte Barcelona-Madrid i tres en el sentit invers.

Els viatgers afectats poden viatjar en trens que tenen la seva sortida programada entre 10 i 60 minuts. Així mateix, els serveis de Llarga Distància Transversals que enllacen Barcelona amb el nord i sud peninsular circularan amb normalitat.

En el corredor mediterrani, es veu afectat el servei Barcelona (8.45h) – Montpellier (13.22h) i viceversa (Montpellier 15.09h –Barcelona 19.59h). La resta de trens internacionals circula amb normalitat.

Tota la informació està disponible a www.renfe.com i al telèfon 902 320 320. A més, la informació del servei de Rodalies de Catalunya es pot consultar també a rodalies.gencat.cat i al telèfon 902 41 00 41