Nova jornada de vaga convocada per SEMAF a la residència de Barcelona Sants que afecta als serveis de Renfe a Catalun

Exigeixen 50 places d’aparcament en el pàrquing subterrani de l’estació de Sants

·        La Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han establert els serveis essencials per garantir la mobilitat dels clients
·        Tota la informació està disponible a www.renfe.com i al  902 320 320, així com a www.rodaliesdecatalunya.cat i 902 41 00 41 per informació específica del servei de Rodalies

Barcelona, 5 de maig de 2010.-

Nova jornada de vaga de 24 hores convocada per SEMAF a la residència de Barcelona Sants que afecta a alguns dels serveis que Renfe presta a Catalunya. Aquestes aturades laborals també afectaran el proper divendres 7 de maig.  Els serveis mínims decretats pel Ministerio de Fomento i la Generalitat de Catalunya garanteixen les connexions ferroviàries amb origen i destinació Barcelona en tots els serveis.

Renfe i Semaf han estat negociant aquests últims mesos temes referents a la prevenció de riscos laborals en matèria d’instal·lació de passarel·les per maniobres fora d’andanes, rehabilitació dels llocs de descans del personal i disposició de places de parking a l’estació de Sants:

·         Renfe s’ha compromés de forma reiterada a instal.lar plataformes en un termini de tres mesos a Hospitalet de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Manresa i de sis mesos, donat que es tracta d’una actuació més complexa a Mataró. Mataró i Granollers Centre. Aquestes actuacions compten amb un pressupost aprovat de 360.000 euros.
·         Sales de descans: Renfe ja ha reformat la sala de descans més utilitzada pel personal, la de l’estació de Sants, les properes seran la de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders, ja que també compten amb un alt nivell d’ús. Aquestes obres de millora disposen d’un pressupost de 100.000 euros. A més, Renfe va proposar crear un grup de treball amb els representants dels maquinistes per adequar de forma similar la resta de sales.
·         Actualment, Renfe facilita a aquest col·lectiu 29 places d’aparcament en el pàrquing situat a la part superior de l’estació de Sants i s’ha compromès a arribar a les 50 places sol·licitades.

No obstant, tot i l’esforç i oferiment de Renfe en una època de crisi i austeritat, aquests maquinistes mantenen l’exigència de que les places estiguin situades en el pàrquing subterrani de Sants.

Aquesta convocatòria de vaga doncs es sustenta en l’exigència per part dels membres de SEMAF residents a l’estació de Sants de disposar de 50 places en el pàrquing subterrani de l’estació.

Davant d’aquesta situació, Renfe ha disposat els mecanismes necessaris per a mantenir informats als seus clients i lamenta les molèsties que es puguin derivar.

Serveis Essencials
Amb motiu d’aquesta convocatòria que afecta la mobilitat habitual dels viatgers, la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han fixat serveis mínims essencials pels trens de Rodalies, Media Distància i AVE-Llarga Distància.

Els serveis essencials per als trens de Rodalies de Catalunya a Barcelona varien en funció del seu horari. En els períodes de major demanda, és a dir, entre les 06.00 i les 09.30 hores i entre les 17.00 i les 20.30 hores seran del 66%. Durant la resta de la jornada serà del 33%.

La mobilitat dels viatgers de Media Distancia Convencional es garantirà amb el 65% de serveis, aquests percentatges no són sobre els totals dels trens, sinó solament en els que presta servei el col·lectiu cridat a vaga.

Dels 6 trens Avant diaris que connecten Barcelona, Camp de Tarragona i Lleida, es veurà afectat un tren per sentit. Els viatgers afectats podran viatjar en trens que tenen la seva sortida programada entre 15 i 20 després, tal i com es detalla a continuació:
–           Barcelona (6.10h)-Lleida (7.20h): els viatgers d’aquest tren s’encaminaran al tren Alvia amb sortida a les 7.35h
–           Lleida (21.05h)-Barcelona (22.17h): els viatgers d’aquest tren s’encaminaran al tren AVE amb sortida a les 21.24h

Pel que fa els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat amb origen o destinació Barcelona, s’oferirà una mitja del 72% dels serveis. Per tant, dels 56 serveis AVE que Renfe presta a diari entre la Ciutat Comtal i Madrid, les aturades afectaran a la circulació de trens en el trajecte Barcelona-Madrid i tres en el sentit invers. Els viatgers afectats podran viatjar en trens que tenen la seva sortida programada entre 10 i 60 minuts després, tal i com es detalla a continuació:

Sentit Barcelona-Madrid: Sortida de Barcelona:
– 6,40 h. alternativa 7,00 h
– 7,30 h alternativa 8,00h
– 8,30 h. alternativa 9,30h
– 15.30 h. alternativa 16,00h
– 17,30 h. alternativa 18,00 h

Sentit Madrid-Barcelona: Sortida de Madrid:
– 10,30h alternativa 11,30h.
– 12,30h. alternativa 13,30h.
– 20,30h. alternativa 20:40h.

Així mateix, els serveis de Llarga Distància Transversals que enllacen Barcelona amb el nord i sud peninsular circularan amb normalitat. En el corredor mediterrani, es veurà afecta el servei Barcelona (8.45h) – Montpellier (13.22h) i viceversa (Montpellier 15.09h –Barcelona 19.59h). La resta de trens internacionals circula amb normalitat.

Tota la informació està disponible a www.renfe.com i al telèfon 902 320 320. A més, la informació del servei de Rodalies de Catalunya es pot consultar també a www.rodaliesdecatalunya.cat i al telèfon 902 41 00 41.