La nova targeta acreditativa de la discapacitat facilita l’accés als descomptes de Ferrocarrils de la Generalitat

La directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han presentat avui a l’estació de Muntaner el nou ús de la targeta

La directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carolina Homar, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres, han presentat avui el nou ús de la targeta acreditativa de la discapacitat per accedir als descomptes en els títols de transport.

A partir d’ara, només caldrà introduir la targeta a les màquines expenedores de bitllets de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per beneficiar-se automàticament dels descomptes per a persones amb discapacitat. Aquests descomptes donen dret a viatjar al titular de la targeta acreditativa de la discapacitat i un acompanyant amb una rebaixa a partir del 50% en el preu del bitllet.

Anteriorment, per accedir als descomptes que Ferrocarrils de la Generalitat oferia a les persones amb discapacitat era necessari aportar el certificat del grau de discapacitat. Amb l’ús de nova targeta es facilita i es redueixen els tràmits per accedir a aquests avantatges.

La targeta acreditativa de la discapacitat
La targeta acreditativa de la discapacitat és un document públic, personal i intransferible. Amb aquesta targeta, les persones amb una discapacitat legalment reconeguda poden acreditar de forma àgil i pràctica la seva discapacitat. Actualment, ja s’han expedit més de 10.000 targetes acreditatives de la discapacitat.

La targeta també va associada a una sèrie d’avantatges en l’àmbit de la cultura, la mobilitat, l’esport, l’oci i el lleure.

Actualment, a més de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la targeta també es pot emprar per accedir als avantatges per a persones amb discapacitat que ofereixen entitats i empreses com ara el Museu d’Història de Catalunya, la Fundació Dir, el Zoo de Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya o Portaventura, entre altres. Totes les empreses i entitats col·laboradores apareixen a la pàgina web del Departament d’Acció Social i Ciutadania (www.gencat.cat/dasc).

Poden demanar la targeta acreditativa totes les persones residents a Catalunya que tinguin reconegut un gran de discapacitat igual o superior al 33%. Per ferho, només cal omplir una sol·licitud que es pot trobar a les oficines del Departament d’Acció Social i Ciutadania o descarregar directament de la pàgina web del Departament. Les dades de cada sol·licitud hauran de ser comprovades i actualitzades a la base de dades. Un cop enllestit aquest procés, els titulars rebran la targeta al seu domicili a través d’una carta personalitzada.
17 de maig de 2010