Fins les 18.00 hores s’han complert els serveis essencials establerts als serveis ferroviaris de Catalunya

19 treballadors han secundat la vaga convocada per SEMAF a la residència de Barcelona Sants durant la jornada d’avui

· La Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han establert els serveis essencials per garantir la mobilitat dels clients

· Tota la informació està disponible a www.renfe.com i al  902 320 320, així com a  www.rodaliesdecatalunya.cat i 902 41 00 41 per informació específica del servei de Rodalies

Barcelona, 5 de maig de 2010.-

Durant tota la jornada d’avui, un total de 19 treballadors han secundat la vaga convocada per SEMAF a la residència de Barcelona Sants dels 178 que podien adherir-se. La vaga s’està desenvolupant sense incidències i han circulat tots els serveis essencials decretats tant a Rodalies de Catalunya com a Media i AVE-Llarga Distància.

Durant tot el dia d’avui, es veuran afectats un total de 175.500 clients en el total dels serveis de Renfe. A Rodalies de Catalunya s’han hagut de suprimir un total de 419 trens, amb 170.000  viatgers afectats. Pel que fa els serveis de Media Distancia s’han hagut de suprimir 20 trens, amb 2.900 usuaris afectats i a AVE-Llarga Distància han deixat de circular un total de 10 trens, amb 2.600 clients afectats.

Renfe i Semaf han estat negociant aquests últims mesos temes referents a la prevenció de riscos laborals en matèria d’instal·lació de passarel·les per maniobres fora d’andanes, rehabilitació dels llocs de descans del personal i disposició de places de parking a l’estació de Sants:

· Renfe s’ha compromès de forma reiterada a instal·lar plataformes en un termini de tres mesos a Hospitalet de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Manresa i de sis mesos, donat que es tracta d’una actuació més complexa a Mataró. Mataró i Granollers Centre. Aquestes actuacions compten amb un pressupost aprovat de 360.000 euros.
· Sales de descans: Renfe ja ha reformat la sala de descans més utilitzada pel personal, la de l’estació de Sants, les properes seran la de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders, ja que també compten amb un alt nivell d’ús. Aquestes obres de millora disposen d’un pressupost de 100.000 euros. A més, Renfe va proposar crear un grup de treball amb els representants dels maquinistes per adequar de forma similar la resta de sales.
· Actualment, Renfe facilita a aquest col·lectiu 29 places d’aparcament en el pàrquing situat a la part superior de l’estació de Sants i s’ha compromès a arribar a les 50 places sol·licitades.

No obstant, tot i l’esforç i oferiment de Renfe en una època de crisi i austeritat, aquests maquinistes mantenen l’exigència de que les places estiguin situades en el pàrquing subterrani de Sants.

Aquesta convocatòria de vaga doncs es sustenta en l’exigència per part dels membres de SEMAF residents a l’estació de Sants de disposar de 50 places en el pàrquing subterrani de l’estació.

Davant d’aquesta situació, Renfe ha disposat els mecanismes necessaris per a mantenir informats als seus clients i lamenta les molèsties que es puguin derivar