Els serveis de Renfe amb origen o destinació Barcelona prestaran el seu servei habitual demà 7 de maig

Desconvocada la vaga de maquinistes amb residència a Barcelona Sants

· En reunió mantinguda avui entre representants de SEMAF i la direcció de l’empresa, el sindicat ha desconvocat la vaga prevista per demà

· Després de dues jornades de vaga realitzades, ha prevalgut per ambdues parts la voluntat de no ocasionar més perjudicis als viatgers

Barcelona, 6 de maig de 2010.-

Després de dues jornades de vaga realitzades els passats dies 3 i 5 de maig, avui s’ha celebrat una reunió d’apropament entre el sindicat SEMAF i l’empresa Renfe, presidida per l’ànim compartit de fer prevaler les necessitats de servei dels viatgers, per sobre dels desacords interns.

Aquesta actitud compartida ha permès trobar un marc de diàleg, sobre el que normalitzar les relacions quotidianes de col·laboració mútua. Un marc de futur on situar possibles acords.

Després d’aquesta reunió, ha estat desconvocada la vaga de 24 hores prevista per demà, amb el que demà 7 de maig, els serveis operats per Renfe a Barcelona circularan amb normalitat.

Renfe i SEMAF han arribat a un acord, en virtut del qual el sindicat ha acceptat les propostes inicials de Renfe d’ampliar les 29 places fins les 50  al pàrquing exterior de l’estació de Sants.

Així mateix, amb motiu de les obres que a partir de l’1 de Gener de 2011 es realitzaran a l’estació de Sants, que afectaran entre altres instal·lacions al pàrquing exterior, Renfe buscarà alternatives de pàrquing pels seus maquinistes a partir de l’1 de Desembre i no amb caràcter immediat. Aquestes places es destinen a un col·lectiu de gairebé 700 maquinistes que de manera rotativa inicien o finalitzen els seu servei en hores amb una baixa oferta de transport públic.

D’aquesta manera, tal i com Renfe va proposar la setmana passada, SEMAF ha acceptat la proposta de Renfe per a la instal·lació de passarel·les i millorar les sales de descans.