El DPTOP completa l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Montbau

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha posat en funcionament 2 nous ascensors que completen l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Montbau. Els nous elevadors comuniquen el vestíbul amb les andanes. Pel que fa a la connexió amb l’exterior, ja era accessible mitjançant un ascensor a la banda muntanya de la ronda de Dalt, i un accés a peu pla, a la banda mar, que el Govern va posar en funcionament l’any passat.

L’actuació ha comportat un cost global d’1,7 MEUR. Amb aquesta ja són 102 les estacions de la xarxa de Metro accessibles a persones amb mobilitat reduïda, el 77% de la xarxa.

El Govern té en marxa un pla de millora de l’accessibilitat a les estacions de metro i FGC, amb l’objectiu de garantir la llibertat de moviments de tots els viatgers per la xarxa de transport públic per tal que puguin accedir-hi i moure’s amb igualtat de condicions.

Així, amb les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’estacions ja existents i l’entrada en funcionament de noves estacions adaptades,  ja són completament accessibles 102 estacions de metro de les 132 actualment en servei, incloent les 9 noves estacions de l’L9/L10 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, de l’L4 de Guinardó/Hospital de Sant Pau, i l’L3 de Tarragona, Les Corts i Maria Cristina, que van quedar adaptades entre finals de l’any passat i principis d’aquest.

En aquest marc, el DPTOP ha completat ara l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Montbau, amb la posada en funcionament de dos nous ascensors que comuniquen el nivell de vestíbul amb les dues andanes.

Adaptació exterior – vestíbul
Pel que fa a la comunicació entre el nivell de carrer i el vestíbul, l’any passat el DPTOP va posar en funcionament un ascensor a l’accés de la banda muntanya de la ronda de Dalt, que es troba a un nivell superior, a banda de les escales mecàniques i fixes existents. També, a l’estiu va posar en servei un nou accés a la banda mar, a l’altura del carrer de Pare Mariana, completament accessible, atès que comunica amb el vestíbul a peu pla.

Aquestes obres van comportar també la urbanització del tram del lateral de la ronda de Dalt entre el carrer d’Arquitectura i del Pare Mariana, que va incloure l’eixamplament de la vorera existent fins als 2,5 metres d’amplada, així com dos nous passos de vianants a cada extrem, per a facilitar els creuaments dels viatgers. Finalment, l’actuació es va completar amb nous encaminaments per a invidents i rampes d’accés als vagons per a facilitar la mobilitat a les andanes.

Tot plegat ha comportat una inversió de prop d’1,7 MEUR.

3 noves estacions adaptades aquest estiu
D’altra banda, el Govern treballa per a posar en servei les obres d’adaptació de tres estacions de Metro durant l’estiu. Concretament, les estacions de l’L3 de Lesseps i Palau Reial, i el nou vestíbul de l’L5 de Can Vidalet, que quedaran adaptades amb la instal·lació de 8 ascensors en total. A més, es preveu col·locar un nou ascensor per comunicar el vestíbul amb l’andana costat muntanya a l’estació de l’L3 de Zona Universitària.