Restriccions al trànsit a l’avinguda de Vilanova per obres de l’Intercanviador d’Arc de Triomf

Les obres de construcció de l’Intercanviador d’Arc de Triomf obligaran a ocupar el carril de circulació en sentit Llobregat al tram del carrer de Vilanova entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor, des d’aquesta nit i durant tres mesos. Els vehicles que circulin en aquest sentit, podran d’utilitzar el carrer d’Ausiàs March o el carrer d’Almogàvers. En sentit contrari, es mantindrà el carril existent com fins ara.  Les obres permetran executar la coberta del vestíbul de 3.000 m2 més proper al passeig de Sant Joan. La construcció de l’intercanviador comportarà  una ampliació important dels espais, la millora de la intermodalitat i l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda. El projecte compta amb una inversió de 33 MEUR.
Eliminació d’un carril en sentit Llobregat.

Fins ara, les obres de construcció del nou intercanviador d’Arc de Triomf ocupaven una part de la calçada de l’avinguda de Vilanova entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor, a la banda muntanya, inicialment destinada a aparcaments. Així, els vehicles disposaven d’un carril per sentit per circular.

Ara, com a conseqüència de l’inici d’una nova fase de les obres, aquesta ocupació s’ampliarà, de manera que s’eliminarà el carril en sentit Llobregat en aquest tram, des d’aquesta nit de dilluns 22 de març i durant 3 mesos.

D’aquesta manera, els vehicles que circulin en aquest sentit, hauran d’utilitzar el carrer d’Ausiàs March (banda muntanya) o el carrer d’Almogàvers (banda mar), mentre que el carril en sentit Besòs es mantindrà obert com fins ara.

Construcció de la coberta del vestíbul del passeig Sant Joan
El projecte de millora de l’intercanviador d’Arc de Triomf comprèn la substitució dels vestíbuls originals i la construcció de dos nous vestíbuls que sumen una superfície total de més de 5.200 m2: un a prop del passeig de Sant Joan i un altre a prop de la plaça d’André Malraux.

L’ocupació en superfície que ara s’amplia permetrà iniciar els treballs per a executar la coberta del vestíbul més proper al passeig de Sant Joan, de 3000 m2.

En aquesta banda, ja s’han eliminat els dos petits vestíbuls originals, de 83 i 84 m2 de superfície que estaven units per un passadís estret. També s’ha finalitzat tota l’estructura del nou vestíbul proper al passeig de Sant Joan i ara es construirà la llosa de la coberta per després iniciar els treballs d’arranjament dels interiors i els acabats d’arquitectura.

Pel que fa a les obres de construcció del vestíbul de la plaça d’André Malraux, es treballa en el desviament dels serveis que queden afectats per aquest projecte, que comprèn 23 línies de mitja tensió. Això farà possible l’execució dels murs pantalla corresponents al perímetre del vestíbul i l’ampliació d’una subcentral d’alimentació de l’intercanviador. En aquesta banda, l’actuació preveu l’ampliació del vestíbul, que passarà dels 370 m2 actuals als 2.200 m2 previstos, amb dos accessos des del carrer.

Dos nous vestíbul més amples
El dos nous vestíbuls previstos en el projecte de construcció de l’Intercanviador d’Arc de Triomf seran molt més amples, la qual cosa permetrà millorar els moviments dels 16.000 usuaris de mitjana que utilitzen aquesta estació diàriament, així com l’accessibilitat i la intermodalitat entre l’L1 del Metro i els serveis de Rodalia en aquest punt.

L’actuació també servirà per adaptar l’intercanviador a persones amb mobilitat reduïda, amb la instal·lació de 9 nous ascensors. Concretament, es col·locarà un elevador per connectar el carrer amb el nou vestíbul del passeig de Sant Joan i 4 ascensors més a cada un dels nous vestíbuls per comunicar amb les 4 andanes.

Les obres compten amb un pressupost de 33 MEUR. El vestíbul del passeig de Sant Joan es preveuen completar durant el segon semestre del 2010.