Renfe ofereix 20.000 places addicionals pel Pont de la Constitució

renfe01La oferta de serveis d’AVE-Llarga Distància s’amplia entre el 4 i el 8 de desembre
· Els trens AVE Barcelona-Madrid s’ampliarà en un 9,1% , el que representa més de 10.000 places addicionals
· Els viatgers disposen des del passat 28 de novembre del nou número d’atenció integral al client  902 320 320

Barcelona, 3 de desembre de 2009. Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers amb motiu del pont de la Constitució, entre el 4 i el 8 de desembre Renfe incrementarà la seva oferta habitual en  20.000 places addicionals els seus serveis AVE-Llarga Distància que enllacen Catalunya amb el centre, nord i sud peninsular.

Els serveis AVE que enllacen Catalunya amb Aragó i Madrid,  doblaran la seva capacitat en un total de 26 trens, increment que suposa 10.322 places addicionals i un augment del 9,1% sobre la oferta habitual.

Pel que fa els trens AVE que enllacen Catalunya amb Còrdova, Sevilla i Màlaga, reforçaran el seu servei amb 3.000 places addicionals, una xifra que representa un 21% d’increment respecte el l’oferta habitual. Aquestes places es distribuiran en 2 trens especials i 4 serveis que circularan en doble composició.

Els trens especials entre Sevilla  i Barcelona circularan els següents dies:
· 5 de desembre : Barcelona – Sevilla, amb sortida a les 15.50 hores
· 8 de desembre:   Sevilla – Barcelona, amb sortida a les 09.00 hores:
Pel que fa les relacions que enllacen Barcelona amb el nord peninsular, es posaran a la venda 1.470 noves places de reforç, una xifra que representa un increment del 8% respecte l’oferta habitual. Així, Renfe posarà en servei un total de 20.000 places entre Barcelona i Pamplona. A més, s’oferiran dos nous trens els dies 4 i 8 de desembre en les següents circulacions especials:
* Barcelona 13.35 hores – Pamplona 17.37hores.
* Pamplona 18.58 hores – Barcelona 23.17 hores.
Pel que fa el Corredor Mediterrani, es reforçaran 18 connexions des de Barcelona i Tarragona fins Alacant i València pel que s’augmentarà un 12% l’oferta total durant els dies de major trànsit de viatgers. A més, el dissabte 5 de desembre circularà un tren especial amb sortida de Barcelona Sants a les 7.30 hores en direcció València, i una circulació especial el dimecres 9 de desembre a les 10.15 hores cap a Barcelona. Amb tot això s’oferirà un total de 4.088 places addicionals que enllaçaran Catalunya amb la Comunitat Valenciana.

Per a l’adquisició d’aquestes places, Renfe continuarà oferint descomptes a través de la compra per internet mitjançant les tarifes Web i Estrella.

Renfe posa a disposició dels clients un nou telèfon d’atenció integral com a part de la seva nova estratègia per a reforçar el servei als viatgers, abans, durant i després de la realització del viatge. A través del número 902 320 320, els clients de Renfe podran gestionar canvis o anul·lacions de bitllets pels trens AVE–Llarga Distància, a més de poder realitzar les consultes i operacions habituals (informació d’horaris i serveis, reserva i compra de bitllets).

Renfe Operadora, entitat pública empresarial del Grupo Fomento, comercialitza serveis de viatgers i mercaderies per ferrocarril i disposa d’una divisió industrial per a la fabricació i manteniment de material. Renfe desplaça cada any 500 milions de viatgers i 25 milions de tones de mercaderies. La missió de la companyia és realitzar la seva funció d’operadora nacional ferroviària amb la màxima seguretat, puntualitat, qualitat i eficiència. Per això, està duent a terme la renovació de la seva flota, que en 2010 serà la més moderna d’Europa, amb una inversió de 6.000 milions d’euros i l’adquisició de 560 nous trens de viatgers i 100 locomotores de mercaderies. Renfe Operadora posa en servei cada dia prop de 5.000 trens