Es renova per el conveni entre Renfe Operadora i la Fundació CIP

renfe017Renfe i el Centre Internacional de Premsa de Barcelona signen un acord de col·laboració
·La Operadora manté, en el marc de la seva estratègia de Responsabilitat Social anomenada “Un tren de Valors”, un ferm compromís pel desenvolupament de l’educació, la cultura i la ètica
·La Fundació posa a disposició de la societat unes instal·lacions especialment preparades per a facilitar el contacte d’entitats, institucions i empreses amb els mitjans de comunicació

Barcelona, 16 de novembre de 2009.- Avui s’ha signat un conveni de col·laboració entre Renfe i  la Fundació Centre Internacional de Premsa de Barcelona. En l’acte que han participat, la Presidenta de l’Entitat Rosa Maria Calaf Solé i Antonio Carmona, Delegat de Comunicació de Renfe a Catalunya.

En aquesta ocasió, Renfe col.labora amb la Fundació Centre Internacional de Premsa de Barcelona per manifestar el vincle d’ambdues pel desenvolupament del bon govern i les bones pràctiques, la ètica, la cultura i l’educació, ja que la Fundació és un centre d’informació i d’internacionalització de Barcelona, Catalunya y Espanya, en el qual es celebren tot tipus d’actes (conferències, simposis, congressos, encontres de periodistes amb personalitats, debats sobre temes d’actualitat) i s’organitzen seminaris, cursos i jornades i altres activitats similars adreçades a periodistes i a diversos sectors professionals de la societat.

Renfe manté, en el marc de la seva estratègia de Responsabilitat Social, anomenada “Un tren de Valors”, un ferm compromís amb el desenvolupament de l’educació, la cultura, l’ètica i el bon govern a través de diferents convenis de col·laboració i patrocini en totes les seves manifestacions.

Renfe aposta per connectar amb els seus públics ampliant el diàleg a través dels llenguatges més diversos, per això, col·labora i patrocina les accions que ajuden a la promoció cultural i educativa a tota Espanya: promovent la lectura mitjançant la distribució gratuïta de llibres als viatgers, recolzant festivals de música i teatre, col·laborant en commemoracions culturals i patrocinant diversos premis de literatura i fotografia, entre d’altres.

El Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIPB) és el resultat d’una iniciativa del Col.legi de Periodistes de Catalunya que es féu realitat, l’any 1988, amb la creació de la Fundació Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Són patrons de la Fundació la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Presidència del Govern, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i el propi Col.legi de Periodistes de Catalunya.

Renfe Operadora, entitat pública empresarial del Grupo Fomento, comercialitza serveis de viatgers i mercaderies per ferrocarril i disposa d’una divisió industrial per a la fabricació i manteniment de material. Renfe desplaça cada any 500 milions de viatgers i 25 milions de tones de mercaderies. La missió de la companyia és realitzar la seva funció d’operadora nacional ferroviària amb la màxima seguretat, puntualitat, qualitat i eficiència. Per això, està duent a terme la renovació de la seva flota, que en 2010 serà la més moderna d’Europa, amb una inversió de 6.000 milions d’euros i l’adquisició de 560 nous trens de viatgers i 100 locomotores de mercaderies. Renfe Operadora posa en servei cada dia prop de 5.000 trens