El Tren del Ciment assoleix el seu rècord històric de visitants

fgctrencimentEntre el 4 d’abril i l’1 de novembre, el Tren dels Ciment ha tingut 22.672 visitants, un 10,3% més que la temporada passada i un nou rècord per a aquest servei turístic gestionat per FGC des del 2005.

Barcelona, 3 de novembre de 2009
El Tren del Ciment ha batut un nou rècord històric en acabar l’actual temporada amb 22.672 visitants, un 10,3% més que l’any passat. En valors absoluts, enguany han visitat el Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat gairebé 2 mil persones més que la temporada passada, quan el nombre total de visitants va ser de 20.683.

El Tren del Ciment ha estat en servei pràcticament 7 mesos, entre el 4 d’abril de 2008 i l’1 de novembre de 2009.

Màxima afluència per la festivitat del Pilar:
Tot i que és durant l’estiu i el mes d’agost que el Tren del Ciment concentra més activitat, el dia de més afluència de tota la temporada curiosament ha estat el diumenge 11 d’octubre amb 556 visitants, coincidint amb la festivitat de tres dies del Pilar.

Per mesos, destaquen l’agost amb 7.529 visitants i el juny, període de visites escolars, amb 3.030 visitants.

El trajecte
Amb 3,5 km de recorregut, el Tren del Ciment uneix La Pobla de Lillet amb el Museu del Ciment a Castellar de N’Hug. Des d’aquest tren, el paisatge i les sensacions que s’hi viuen són excepcionals, amb un trajecte que transcorre gairebé íntegrament per dins del parc natural del Cadí-Moixeró, amb parada als Jardins Artigas, atribuïts a Antoni Gaudí.

Nova locomotora i més places per la pròxima temporada:
La temporada que ve el Tren del Ciment estrenarà una nova locomotora Schöma DTC2 més potent que l’actual. La nova locomotora podrà arrossegar 4 cotxes, duplicant d’aquesta manera la capacitat del Tren de 50 a 100 passatgers per trajecte.

L’ increment de l’oferta de places permetrà reforçar l’aposta comercial pel paquet turístic combinat Tren del Ciment+ Jardins Artigas + Museu del Ciment. Aquest nou producte ja s’ha posat a la venda amb èxit durant aquest passat mes d’octubre.

De cara la pròxima temporada, el Tren del Ciment circularà entre el 27 de març i l’1 de novembre.