Adif millora la infraestructura ferroviària a l’entorn de l’estació de Val de Pilas, a la línia convencional Barcelona-Casp–Saragossa

renfe0110Es realitzarà un canvi de programació de serveis per a facilitar la mobilitat dels viatgers.
• Es substituiran tots els elements de la supraestructura en un tram de 250km amb l’objectiu d’augmentar els paràmetres de qualitat i la fiabilitat de la via.
• Les obres obligaran a programes un servei alternatiu per carretera a les estacions de Fabara, Val de Pilas, Casp i Samper.

26-nov-09.- Adif realitzarà els propers dies 28 i 29 de novembre obres per a la renovació dels elements de la supraestructura (vies, travesses i balast) a l’entorn de l’estació de Val de Pilas, situada a la línia d’ample convencional Saragossa-Casp-Barcelona. La realització d’aquestes millores obligaran a interrompre el servei ferroviari a les estacions de Fabara, Val de Pilas, Casp i Samper i a modificar el servei habitual dels trens de Media Distancia que circulen en aquest trajecte.

Els treballs consisteixen en la renovació de 250 metres de via que transcorren en un túnel, mitjançant el muntatge d’un nou carril, travesses i subjeccions. A més, es realitzaran actuacions complementàries de sanejament de la plataforma i operacions d’anivellament, perfilació i alineació dels nous elements. Les obres es desenvoluparan entre les 7.35 hores del dissabte 28 de novembre, i les 13.35 hores del diumenge 29.

El principal objectiu d’aquestes actuacions és mantenir en òptimes condicions  l’estat de la via i la qualitat del rodolament, millorant significativament l’eficàcia i les prestacions de l’explotació ferroviària. D’aquesta manera, es milloraran els paràmetres geomètrics de la via, s’augmentarà el confort, la seguretat i la regularitat de les circulacions, i s’aconseguirà optimitzar el manteniment de la infraestructura.

Aquests treballs s’emmarquen al pla global d’inversions que Adif està desenvolupant per la millora permanent de les seves instal•lacions i infraestructures de la xarxa d’ample convencional.

Modificació de serveis
Degut a les obres a la infraestructura a l’entorn de l’estació de Val de Pilas, situada a la línia convencional de Saragossa-Casp-Barcelona, Renfe establirà un pla de transport alternatiu per tal de garantir la mobilitat dels viatgers.
D’aquesta manera, entre las 07.35 hores del dissabte 28 de novembre i les 13.35 del diumenge 29 s’efectuarà transbordament per carretera entre les estacions de Fabara, Val de Pilas, Casp i Samper. Els autobusos sortiran de les mateixes estacions, podent produir-se un increment del temps de viatge d’entre 30 i 40 minuts al realitzar transbordament per carretera.

Pla de Comunicació i Atenció al Client
Per atendre a les necessitats d’informació dels viatgers, Adif i Renfe reforçaran els equips d’atenció al client i de seguretat a les estacions del trajecte. Així mateix, el servei alternatiu per carretera permetrà facilitar la mobilitat dels ciutadans al tram afectat per les obres.

A més, els viatgers podran consultar les modificacions del servei a les estacions, al telèfon 902 24 02 02 i a la pàgina web www.renfe.com.

horaris dels dies 28 i 29 de novembre