Reconeixement a TMB per la col·laboració en el programa de treballs en benefici de la comunitat

gencat-etmb018El Departament de Justícia ha reconegut a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) la col·laboració prestada per incorporar la xarxa de metro al programa de treballs en benefici de la comunitat. El reconeixement el va rebre ahir al vespre la presidenta de TMB, Assumpta Escarp, en un acte celebrat a la Ciutat de la Justícia i presidit per la consellera Montserrat Tura.

TMB i la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia van firmar l’octubre del 2008 un conveni amb l’objectiu que persones condemnades per delictes relacionats amb la seguretat del trànsit i que estan sotmeses a la pena de treballs en benefici de la comunitat puguin desenvolupar una activitat d’utilitat pública al metro de Barcelona.
245 persones han fet tasques d’ajuda i orientació al metro

En els primers deu mesos de vigència del conveni, 245 persones han realitzat aquests treballs en benefici de la comunitat en els punts d’atenció determinats a la xarxa de metro, a la zona de plaça Espanya, on han realitzat 202.000 intervencions o accions cíviques, segons el seguiment que en fan el Departament de Justícia i TMB. Els penats han actuat sobretot com a orientadors sobre la utilització de la xarxa de metro i sobre els punts d’interès de l’entorn urbà, però també han donat suport a persones amb dificultats de mobilitat per entrar o sortir de les instal·lacions i han avisat de possibles situacions de risc. En molts casos, han derivat les accions cap als empleats de Metro, als quals en cap cas intenten substituir.

La pena de treballs en benefici de la comunitat és una mesura penal alternativa a l’ingrés en un centre penitenciari. El seu objectiu és que la persona sotmesa a aquesta mesura repari a la comunitat el dany causat pel fet delictiu que ha comès, a través de la seva col·laboració de manera voluntària amb institucions públiques o entitats privades sense ànim de lucre.

Barcelona, 25 de setembre de 2009