La Diputació i TMB cooperen per estendre ‘TMB Educa’

dibatmb01114-09Conveni en programes de coresponsabilitat social de l’empresa
La Diputació de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han firmat avui un conveni de col·laboració per fer arribar progressivament el projecte ‘TMB Educa’ als pobles i ciutats de la Xarxa de Municipis Compromesos amb el Desenvolupament de Projectes Educatius de Ciutat (Xarxa PEC) a fi de contribuir en el seu desenvolupament.

El projecte ‘TMB Educa’ és l’expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, dins el currículum escolar. Durant el curs escolar 2008-2009, les instal·lacions de TMB van acollir un total de 263 visites de diferents centres educatius, visites que van suposar la presència de 6.447 estudiants, 2.399 dels quals provenien de centres escolars de fora de Barcelona.

El programa ‘TMB Educa’ formarà part dels PEC de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Boi de Llobregat. A partir d’aquí, l’Àrea d’Educació facilitarà la presa de contacte amb la resta de municipis de la Xarxa PEC interessats.

La Diputació de Barcelona, a través de l’àrea d’Eduació, i TMB coincideixen en entendre que l’educació correspon a tots els sectors de la societat: administracions, escola, família, barri, però també comerços i empreses. En aquest sentit, la concepció del projecte educatiu de TMB des de la perspectiva de la coresponsabilitat social de l’empresa té una especial rellevància, així com pels valors que promou (convivència, sosteniblitat, bon ús del transport públic, …) que són també els dels Projectes Educatius de Ciutat dels municipis de la Xarxa PEC.

La Xarxa PEC, liderada per la Diputació de Barcelona, està formada per 51 ajuntaments de la província que han manifestat el seu interès i el compromís de construir Ciutats Educadores, que conceben la ciutat com l’espai més immediat i privilegiat per desenvolupar polítiques d’inclusió social i de ple exercici de la ciutadania, amb l’objectiu de configurar espais d’aprenentatge i d’exercici de participació en els afers de la ciutat.