L’estació de Fondo acollirà visites guiades per a apropar l’L9 a la ciutadania

gencatobrespubliques01El Departament de Política Territorial i Obres Públiques oferirà a partir del proper dijous, 18 de juny, visites guiades a l’estació de l’L9 de Fondo, amb l’objectiu d’apropar aquesta línia de metro a la ciutadania. Així, els mesos abans de l’inici de la seva posada en servei, prevista per la propera tardor, es calcula que uns 10.000 visitants, entre veïns, escolars, professionals i particulars, podran recórrer diferents espais d’aquesta estació. Durant la visita, un guia, amb l’ajut de panells informatius, maquetes i audiovisuals, explicarà les característiques, el procés constructiu i les diferents tipologies d’estacions d’aquesta nova infraestructura.l9-planell-visitas-guiadesL’L9, més a prop de la ciutadania
 
La propera tardor es posaran en servei cinc estacions de l’L9 en el tram de Santa Coloma de Gramenet. D’aquesta manera, s’iniciarà el procés de posada en marxa d’aquesta línia que està construint el Govern, que amb prop de 50 quilòmetres de longitud, es convertirà en la línia soterrada més llarga d’Europa.
 
Per tal d’apropar i donar a conèixer aquesta nova infraestructura amb què comptarà la ciutadania, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques iniciarà el proper dijous, 18 de juny, visites guiades a l’estació de Fondo de l’L9.
  
Així, els ciutadans que ho desitgin tindran l’oportunitat de conèixer de manera visual, amena i didàctica l’L9 de metro, tant pel que fa al traçat, com les seves característiques i particularitats, els mètodes constructius emprats, la inversió o, fins i tot, algunes curiositats.
 
Un cop aquest primer tram de Santa Coloma de Gramenet entri en servei, les visites es podran traslladar a estacions dels següents trams que es posaran en marxa. 
  
Visites guiades per a particulars i col·lectius
 
Aquesta activitat es dirigeix especialment als veïns, escolars, professionals, col·lectius i particulars que estiguin interessats en viure de primera mà aquesta experiència abans de l’estrena de l’L9.
 
Es calcula que des de dijous i fins a aquesta tardor, un total de 10.000 persones podran recórrer les instal·lacions d’aquesta estació i conèixer d’una manera didàctica les particularitats d’aquesta infraestructura.
 
Les visites per als professionals o col·lectius es concentraran els dijous i divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores, mentre que per a particulars, seran els dissabtes i diumenges, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. S’organitzaran en grups de 20 persones com a màxim, i tindran una durada d’uns 40 minuts.
 
Les reserves es podran fer via telefònica o per internet, al telèfon 93 520 87 13 o adreçant un e-mail a visitaL9@Linia9.cat.

l9-baixa-al-fondo01l9-baixa-al-fondo02
 
Informació directa i propera
 
L’escenari escollit per a realitzar aquestes visites és, precisament, una de les estacions ja construïda que es posarà en servei aquesta tardor. D’aquesta manera, els visitants podran informar-se sobre la nova línia, alhora que podran veure, tocar i passejar per una de les seves estacions, que presenten una arquitectura i estructura singular. A més, s’ha triat l’estació de l’L9 de Fondo, atès que permet accedir-hi directament en transport públic, mitjançant la correspondència amb l’L1 de metro.
 
Precisament, el punt de trobada per l’inici de les visites és el vestíbul de l’estació de l’L1 de Fondo, des d’on s’accedirà a l’L9. Des d’aquí, la visita inclou 4 parades al llarg dels diferents nivells de l’estació: vestíbul, pre-andana i andana. Així, els visitants podran endinsar-se progressivament en l’L9, mitjançant els diferents espais, instal·lacions i material gràfic.
 
Començarà al vestíbul de l’L9 de Fondo, on el guia aportarà la informació sobre la visita. La primera parada que  farà el grup serà al passadís del vestíbul on es troben els ascensors de gran capacitat que enllacen amb els nivells inferiors. En aquest punt, es podrà veure una maqueta de la tuneladora, material de l’obra i es projectarà un vídeo amb dades generals sobre la longitud, el traçat i les estacions de la línia.
 
La segona aturada serà al vestíbul dels ascensors, on els visitants podran veure una maqueta d’una estació tipus pou de l’L9. El guia explicarà les característiques de les estacions concretes del tram de Santa Coloma de Gramenet, el primer en posar-se en funcionament, amb projeccions. Després, els visitants baixaran amb els ascensors de gran capacitat fins al nivell de pre-andana i, finalment, es desplaçaran fins a una de les andanes on s’explicaran les característiques dels túnels de l’L9 així com el funcionament dels trens automàtics i de les mampares de seguretat.  
 
L’L9, a punt d’entrar en servei
 
La propera tardor, s’obriran cinc estacions del ramal de Santa Coloma de Gramenet de l’L9, el primer de tota la línia en entrar en servei. Paral·lelament, les obres avancen a la resta de trams, i de moment, ja s’han executat 29,3 quilòmetres en total, i s’estan construint el 84% de les estacions.
 
L’L9, que abasta en total 47,8 quilòmetres de longitud i conté 52 estacions, es preveu que doni servei a 130 milions de persones cada any. 
  
12 de juny de 2009