Primer concert dels Músics del Metro a la sala Sidecar

tmb04El dimecres, 20 de maig, una mostra representativa dels músics que actuen habitualment en determinats punts de les instal·lacions de la xarxa del suburbà oferiran un concert a la sala Sidecar de Barcelona (Plaça Reial, 7) , a partir de les 22.00 hores de la nit. En aquesta primera mostra de música suburbana s’hi podrà escoltar cançó d’autor, troba mestissa, indie català, pop rock i pop melòdic, entre d’altres estils. Per a més informació es pot visitar la pàgina web www.infoconcerts.cat.

Aquesta serà la primera actuació dels músics del metro en una sala de concerts com Sidecar i és el resultat del conveni de col·laboració signat entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), el passat octubre de 2008, per a la promoció del projecte de Músics al Metro a les sales underground de Barcelona i l’àrea metropolitana associades.En aquest acord, d’una banda, TMB es comprometia a col·locar dispensadors de fullets informatius amb la programació de les sales en alguns punts de música de la xarxa de metro, mentre que, de l’altra, ASACC es comprometia a oferir als músics del metro actuacions en diferents sales de concerts i també a fomentar l’ús del transport públic per assistir-hi.

tmb-musicsalmetro

Projecte pioner de TMB i Amuc BCN

Ja fa vuit anys, el 2001, TMB i l’Amuc BCN, amb la col·laboració del Districte de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, van iniciar un projecte pioner per establir la presència de músics en punts concrets i senyalitzats de les instal·lacions de la xarxa de metro.El resultat del projecte al llarg d’aquest temps de col·laboració ha estat satisfactori per a totes les parts. Actualment, son més de 600 les formacions musicals registrades per l’Amuc BCN per poder actuar en els 32 punts disponibles a la xarxa.

Barcelona,  18 de maig de 2009