El DPTOP implanta 10 actuacions de millora del transport públic al Baix Montseny

gencatobrespubliques015El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posa en marxa el proper dilluns 18 de maig, un conjunt de millores del transport públic al Baix Montseny, amb l’objectiu d’apropar nous nuclis a la xarxa, promoure la intermodalitat amb el ferrocarril, facilitar l’accés a l’hospital de Sant Celoni i incrementar l’oferta existent. Així:

· Millora de les comunicacions amb Sant Celoni: es prolongaran algunes línies existents per a apropar l’hospital i l’estació de ferrocarril de Sant Celoni, i se’n reestructuraran i reforçaran d’altres, per a millorar l’oferta i arribar a més usuaris

· Reforçament de les connexions amb Cardedeu des de Cànoves i Samalús: es triplicarà l’oferta existent dels serveis regulars per connectar diversos nuclis d’aquests municipis amb Cardedeu, i s’obriran els serveis escolars d’aquestes poblacions a la resta d’usuaris, per a cobrir les necessitats de mobilitat d’aquesta zonaEl DPTOP introdueix a partir de dilluns, 18 de maig, un conjunt d’actuacions per a la millora de les comunicacions amb transport públic a l’àrea del Baix Montseny, amb l’objectiu de reforçar l’oferta existent, millorar la intermodalitat amb el ferrocarril i arribar a noves zones més allunyades de la xarxa.

D’aquesta manera, s’implanta el pla de millora dels serveis de transport per carretera al Baix Montseny per tal de donar resposta a les necessitats de mobilitat d’aquesta àrea, adaptar l’oferta de serveis a la demanda concreta i millorar la cobertura territorial del transport públic, facilitant especialment l’accés als centres sanitaris i estacions del ferrocarril des dels nuclis més dispersos.

Aquest pla de serveis s’inclou en les mesures recollides al pla de transports de viatgers 2008-2012 aprovat pel Govern amb la voluntat d’introduir un seguit d’actuacions que aportin eficàcia al transport públic i el facin més atractiu per a les persones usuàries.

Les actuacions que es posaran en marxa suposen una inversió anual de més de 325.100 euros, a càrrec del DPTOP.

Millora de les comunicacions amb Sant Celoni

El pla de millora dels serveis al Baix Montseny que s’implanta avui, comprèn un seguit d’actuacions per a apropar nous nuclis i urbanitzacions fins a l’hospital i l’estació de ferrocarril de Sant Celoni, així com millorar el nombre d’expedicions d’acord amb la demanda registrada en diferents corredors. En aquest sentit, les comunicacions amb Sant Celoni es configuraran a partir dels serveis següents:

·Sant Celoni – Vallgorguina: es perllongarà el recorregut per a arribar a l’estació de ferrocarril i l’hospital de Sant Celoni, així com al barri de Can Puigdemir, de Vallgorguina. A més, s’incrementarà l’oferta amb 6 expedicions més de dilluns a divendres, 3 d’anada i 3 de tornada, que s’afegiran a les 4 sortides diàries existents. Així, en total s’oferiran 10 expedicions al dia per a enllaçar les dues poblacions, 5 d’anada i 5 de tornada.
ptop-arenys-vallgorgina-sant-celoni
·Sant Celoni – Gualba: s’amplia el recorregut de la línia per a donar servei a l’hospital i l’estació del ferrocarril, i el barri de Can Pla de Gualba. L’oferta de serveis augmentarà amb 4 sortides més diàries, 2 d’anada i 2 de tornada, que se sumaran a les 4 existents, de manera que en total els usuaris disposaran de 8 expedicions diàries, 4 d’anada i 4 de tornada.

·Sant Celoni – Campins – Mosqueroles  (Fogars de Monclús): s’implanten 6 noves expedicions de dilluns a divendres, 3 d’anada i 3 de tornada, entre el nucli de Mosqueroles, de Fogars de Montclús, Campins i Sant Celoni. Les sortides també arribaran ara a l’hospital i l’estació de ferrocarril.
ptop-mosqueroles-campins-sant-celoni
·Sant Celoni – Sta Maria de Palautordera – Sant Esteve de Palautordera – Montseny : s’amplia l’oferta amb 2 viatges  més entre Santa Maria de Palautordera , Sant Esteve de Palautordera i Sant Celoni, de dilluns a divendres feiners, que s’afegiran a les 4 existents, de manera que en total s’oferiran 6 sortides diàries de dilluns a divendres, 3 d’anada i 3 de tornada. Tots els viatges realitzaran parada als nuclis del Virgili i El Temple,  de Santa Maria de Palautordera, al nucli de Santa Margarida, de Sant Esteve de Palautordera, i també a l’estació de ferrocarril i l’hospital de Sant Celoni.

El servei es completarà amb 4 nous viatges entre Montseny i Sant Celoni amb parada a Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera, els dissabtes feiners, excepte el mes d’agost.

·Sant Celoni (nucli urbà) – urbanització Boscos del Montnegre: es prolonga el recorregut del servei fins a l’estació del ferrocarril i l’hospital, des de la urbanització dels Boscos del Montnegre, en les 6 expedicions diàries del servei, 3 d’anada i 3 de tornada.

·Sant Celoni (nucli urbà) – La Batllòria: es prolonga el recorregut del servei fins a l’estació del ferrocarril i l’hospital i s’afegeixen 2 expedicions més al servei actual, que ja compta amb 14 expedicions diàries. D’aquesta manera, de dilluns a divendres, l’oferta en aquesta línia serà de 16 expedicions, 8 d’anada i 8 de tornada.
ptop-la-batlloria-sant-celoni
·Sant Celoni – La Baronia del Montseny (Vallgorguina)  – Canadà Park (Vallgorguina) – Llinars – Sant Antoni – Sant Pere: s’implanta un nou servei que enllaçarà Sant Celoni amb els barris de la Baronia del Montseny i Canadà Park de Vallgorguina. Així s’oferiran 8 nous viatges, 4 d’anada i 4 de tornada, de dilluns a divendres feiners, dels quals 2 d’anada i 2 de tornada arribaran fins a Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor, així com als nuclis de Can Bosc i Pont Trencat, de Santa Maria de Palautordera, fins ara sense comunicació directa amb Sant Celoni. Totes les sortides arribaran ara a l’hospital i l’estació de ferrocarril de Sant Celoni, per a millorar l’accessibilitat i la intermodalitat.

·Sant Celoni – Santa Fe del Montseny: es manté l’oferta actual que connecta Sant Celoni, Campins , Fogars de Monclús (centre) i el nucli de Santa Fe del Montseny, amb 4 expedicions els dissabtes feiners, 2 d’anada i 2 de tornada.

·Sant Celoni – Granollers: es mantenen les 18 sortides diàries existents, 9 d’anada i 9 de tornada de dilluns a divendres feiners, d’acord amb la demanda.

·Sant Celoni – Riells i Viabrea – Breda – Arbúcies – Sant Hilari – Girona: es reforçarà el servei exprés existent que uneix Girona, Sant Hilari i Arbúcies, fins a arribar a les 10 expedicions diàries, 5 d’anada i 5 de tornada, i es perllongarà per a arribar també a Breda, Riells i Sant Celoni, passant per l’estació de ferrocarril. Les sortides es coordinaran amb els horaris del ferrocarril per tal de potenciar la intermodalitat.

·Sant Celoni (nucli urbà) – urbanitzacions Can Salvà, Can Plana i Júnior Park: es crearà un nou servei circular que enllaçarà el nucli urbà de Sant Celoni amb les urbanitzacions de l’entorn, arribant a Can Salvà, Can Plana i Júnior Park amb 5 expedicions diàries de dilluns a divendres.

Reforç de les connexions amb Cardedeu des de Cànoves i Samalús

L’actuació permetrà triplicar l’oferta de serveis regulars existents per connectar diversos nuclis d’aquests municipis amb Cardedeu, passant de les 2 expedicions diàries actuals a les 6 sortides, 3 d’anada i 3 de tornada.

A banda de millorar el nombre d’expedicions dels serveis regulars, també s’obrirà a tots els usuaris alguns serveis de transport escolar durant la temporada lectiva. Així, els viatgers també podran utilitzar 6 expedicions diàries d’aquest tipus de serveis, de dilluns a divendres, que sumades a les dels serveis regulars, suposaran un total de 12 expedicions diàries a disposició de tots els usuaris.

En període no lectiu, aquestes expedicions obertes a tot el públic seran compensades amb 4 expedicions més, que se sumaran a les 6 sortides dels serveis regulars, de manera que en total disposaran de 10 sortides diàries, 5 d’anada i 5 de tornada.

Increment de l’oferta per municipis

Les millores introduïdes amb el pla de serveis del Baix Montseny suposaran una important millora de la mobilitat per als municipis d’aquesta zona. En aquest sentit, a continuació es detallen alguns d’aquests exemples:

· Vallgorguina: els usuaris disposaran de 10 expedicions diàries, 5 d’anada i 5 de tornada, en comptes de les 4 expedicions actuals, que també connectaran ara amb l’estació de ferrocarril i l’hospital de Sant Celoni i el barri de Can Puigdemir.

· Campins: es passarà de no tenir cap servei de dilluns a divendres, a disposar de 6 expedicions diàries de dilluns a divendres feiners excepte el mes d’agost, 3 d’anada i 3 de tornada, que enllaçaran amb Mosqueroles i Sant Celoni, arribant, també, a l’estació de ferrocarril i l’hospital. A més, es mantindran les 4 sortides els dissabtes feiners.

· Gualba: s’augmenta de 4 a 8 el nombre d’expedicions diàries de dilluns a divendres, que arribaran a l’estació de ferrocarril i l’hospital de Sant Celoni i el nucli de Can Pla.

· La Batllòria: es passa de 14 a 16 expedicions diàries, amb prolongació del servei fins a l’estació de ferrocarril i l’hospital de Sant Celoni.

· Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor: passaran de no tenir cap servei per enllaçar amb Sant Celoni, a tenir 4 expedicions de dilluns a divendres feiners excepte el mes d’agost .

13 de maig del 2009