El 82% de la xarxa del metro ja disposa de cobertura de telefonia mòbil GSM i UMTS

tmb01Des d’aquesta setmana els usuaris de la xarxa del metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja poden gaudir de cobertura de telefonia mòbil GSM i UMTS, sistema també conegut com de tercera generació (3G), en un total de 102 estacions. El passat febrer del 2008,  77 estacions ja disposaven d’aquest servei de comunicacions de les operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo tant als vestíbuls i andanes com a l’interior dels trens en els trajectes entre elles. Aquesta xifra va augmentar en 2 estacions més el novembre de 2008, gràcies a la prolongació de la línia 3 fins a Trinitat Nova i finalment a dia d’avui aquesta prestació ja es pot trobar en un 82% de la xarxa del metro.Els trams del metro que compten actualment amb cobertura GSM i UMTS són els següents:

Línia 1: Espanya – Fondo (19 estacions)
Línia 2: tota la línia (17 estacions)
Línia 3: tota la línia (26 estacions)
Línia 4: Ciutadella | Vila Olímpica – Trinitat Nova (14 estacions)
Línia 5: Cornellà Centre – Virrei Amat (21 estacions)
Línia 11: tota la línia (5 estacions)

Els trams de les línies 1, 3, 4 i 5 en què s’ha instal·lat últimament la telefonia mòbil
xarxa-metro-amb-telefonia
La implantació de la cobertura de telefonia mòbil a la xarxa de metro va començar el 2005 gràcies a un conveni subscrit entre TMB i les operadores Movistar, Vodafone i Amena (actualment Orange) per compartir una infraestructura comuna per a tots els operadors i oberta a la incorporació de futurs nous operadors, com va ser el cas de la incorporació de Yoigo el febrer de 2008.

L’execució de la instal·lació necessària s’ha anat realitzant en diferents fases –la que ara finalitza és la quarta–, l’última de les quals abastarà la totalitat de la xarxa. Les estacions noves i les prolongacions de línies actualment en construcció es posaran en servei amb la cobertura de telefonia GSM incorporada.

Barcelona, 8 de maig de 2009